• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ožralý dědek
Napište svůj komentář k receptu

Ožralý dědek

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ožralý dědek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškotový plát
    • 5
      ks vejce
    • 200
      g hrubá mouka
    • 250
      g cukr krupice 220 - 250
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 5
      lžíce horká voda
    • 150
      ml hnědý rum 100-150
  • Krém
    • 150
      g máslo nebo máslo a kousek hery
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g mleté ořechy mleté
    • 1
      dl mléko nebo smetana či kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

1
Na plechu upečeme piškotové těsto z 5 vajec (z uvedených ingrediencí nebo podle vlastního receptu) a necháme vychladnout. Mezitím našleháme tuk s cukrem a přidáme mleté ořechy, zvlhčené mlékem). Připravíme si porcelánovou nebo skleněnou mísu (ideální je tvar komolého kuželu). Vypláchneme ji rumem a dno vyložíme plátem těsta podle velikosti mísy. Pokud to jde dáme na dno kolečko pečíčího papíru nebo alobalu, který potřeme rumem. Piškot v míse štědře pokapeme rumem a potřeme částí krému. Zbylé těsto nakrájíme na pruhy a na krém složíme další vrstvu piškotu. Opět pokapeme rumem a potřeme krémem. Postup opakujeme do vyčerpání surovin. U nepříliš široké mísy vystačí na 4 vrstvy piškotu a 3 krému. Nahoře musí být piškot. Vrchní vrstvu zatížíme třeba talířem nebo pokryjeme papírem na pečení či alobalem a zatížíme hrncem. Druhý den moučník vyklopíme (stěny nádoby objedeme nožem, pokud to je možné) a doupravíme krém na bocích.
2
Porce bohatě zdobíme neslazenou šlehačkou. Kdo nechce mít moučník příliš rumový, může použít zčásti čaj, třeba ochucený vanilkou, aby byl piškot dostatečně zvlhčený.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 14. 11. 2006 12:53

    Mam skoro stejny recept, vypada to slozite ale ve zkutecnosti neni, je to vyborne:-)

  • Jana z VM | 14. 11. 2006 12:11

    Di, díky za další zajímavý recept, už jej mám v oblíbených a příležitostně vyzkouším !!

  • Renata Marcínová | 14. 11. 2006 10:33

    Je to obdoba dortu Malakov, který děláme v rodině již léta.Piškot ale nepeču, používám kulaté piškoty.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Horká voda Hrubá mouka Máslo Mléko Mleté ořechy Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Friulské frico

Friulské frico

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Bedly na kmíně

Bedly na kmíně

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

18
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
12
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
12
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
12
Karamelové řezy s piškoty
Karamelové řezy s piškoty

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

  • Recepty.cz
  • Ožralý dědek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact