• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ovocný šnek
Napište svůj komentář k receptu

Ovocný šnek

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocný šnek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g tuk
    • 150
      g cukr
    • sůl
    • citronová kůra
    • 1
      ks vejce
    • maliny
    • rybíz
    • ostružiny
    • 1
      ks droždí mléko dle potřeby kokos nebo mleté ořechy, drobné ovoce – jahody

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozmícháme ve vlažném mléce a s troškou cukru necháme vykynout kvásek. Z kvásku a ostatních přísad zaděláme těsto a necháme vykynout. Těsto rozdělíme na polovinu, každou polovinu vyválíme na 1 cm vysoko, posypeme kokosem, uložíme ovoce a stočíme do rolády.
2
Roládu stočíme do tvaru šneka a necháme ještě 20 min. kynout. Vložíme do trouby a pečeme asi 1 hod. při střední teplotě. Upečené šneky pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebový šnek s tahini a fenyklem

Chlebový šnek s tahini a fenyklem

Nejjednodušší ovocný koláč

Nejjednodušší ovocný koláč

Dvojbarevný ovocný koláč

Dvojbarevný ovocný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nikah | 26. 3. 2015 13:06

    Není mi jasné to balení do šneka. Výsledkem jsou tedy dva velké šneky ze dvou rolád, které se po upečení nakrájí? Nebo více malých šneků?

  • Marie Šindelová | 7. 5. 2009 13:41

    super!

  • Jana Řezníčková | 7. 5. 2009 12:41

    Velice pěkně to vypadá..... to je hrůza, tolik dobrých receptů, já nikdy nevím, co mám z toho všeho vlastně péct. Během týdne to pořád měním... jo, jo.. :))

  • Lada Kovářová | 6. 5. 2009 17:45

    Foto přidáno.

  • Tereza J. | 4. 5. 2009 12:48

    Ešte poznámka, žiadne piškóty, žiadny puding, obyčajné klasické kysnuté cesto. Keď ho nepretrhnete, nič vám nevytečie :)))

  • Tereza J. | 4. 5. 2009 12:45

    Ovocie necukrovať, nie je to potrebné, cesto je sladké dosť, povrch koláča ešte pocukrujete. Reže sa to ako torta, keď p. Kovářová dá fotku, bude to jasné. Ak by sa to dalo do bábovkovej formy, tak z toho bude bábovka ( recept mám tu vložený pod názvom Bábovka z kynutého těsta ), ak by sa to dalo do srnčieho chrbáta. tak to opäť bude mať jeho tvar, v oboch prípadoch to slimák nebude. A o toho slimáka tu ide. Štava vsiakne do kokosu alebo orechov, preto sa tam dávajú.

  • marie nezlakova | 4. 5. 2009 08:34

    Ovoce bych raději necukrovala,jelikož by pak ještě více teklo.Možná by se dalo zabránit protékání jak kokosem,tak i drcenými piškoty...,nebo jemně obalit ve vanilkovém pudinku.Už teď se mi sbíhají sliny.Určitě to je zajímavý recept!Krájíte to asi jako bábovku,né!?

  • Jana Řezníčková | 4. 5. 2009 07:13

    Jak se potom šnek krájí? Není to moc široké? Nebylo by možno dát ho do bábovkové formy nebo do hranatého srnčího hřbetu? No, a ovoce bych určitě ještě pocukrovala,ne?

  • Tereza J. | 4. 5. 2009 07:06

    Maruška, preto sa cesto posypuje kokosom alebo orechami, aby uvoľnená šťava mala do čoho vsiaknuť. Musíte len dávať pozor, aby sa vám pri stáčaní cesto neprederavilo :))) Ale ak pečiete na teflónovej fólii, tak ani to nevadí.

  • Marie Šindelová | 4. 5. 2009 06:42

    Děkuji,počkám si na tu fotku.A ještě se zeptám jednou-nebude to téct?Zachvilku jsou jahody...

  • Tereza J. | 3. 5. 2009 18:57

    Maruška nie, cesto treba vyvaľkať na tenšie, max, ten 1 cm. Ovocie musí pokryť celú plochu cesta, nielen posypať riedko. A keď to stočíš do rolády, bude to dosť hrubé, ja to ešte do dĺžky trocha "ponaťahujem" rukami :))) Doba pečenia môže byť kratšia, závisí od toho, aké ovocie použiješ, čerstvé ovocie = kratšie pečenie. Ale to uvidíš moja podľa toho, ako budeš piecť ako ten slimák vyzerá. Rozhodne pri strednej teplote, aby sa prepieklo. Fotku som poslala, podľa fotky uvidíš ako to má vyzerať.

  • Marie Šindelová | 3. 5. 2009 18:39

    Terezko,není 1/2kg mouky na dvě rolády(šneky) málo?A ještě,když bych z půl kg udělala dvě a ještě je hodinu pekla...?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hladká mouka Maliny Ostružiny Rybíz Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
23
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Nová účastnice Love Islandu: Přežila vážnou autonehodu!

Nová účastnice Love Islandu: Přežila vážnou autonehodu!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Ovocný salát s karamelovou marinádou
Ovocný salát s karamelovou marinádou
Ovocný salát s krůtím masem
Ovocný salát s krůtím masem
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný špíz z grilu
Ovocný špíz z grilu
Ovocný táč (rychlovka)
Ovocný táč (rychlovka)
Ovocný tart
Ovocný tart
  • Recepty.cz
  • Ovocný šnek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact