• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ovocný čaj
Napište svůj komentář k receptu

Ovocný čaj

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocný čaj
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg ovoce
    • 1
      kg cukr
    • 2
      ks citron 1-2
    • 2
      ks pomeranč 1-2, obojí i s kůrou

Postup přípravy receptu

1
Vše pokrájené na malé kousky zasypeme cukrem a pečeme půl až čtřičtvrtě hodiny v troubě. Ke konci přidáme 1 dcl rumu. Ještě vše promíchat a horké plnit do skleniček, dát dnem nahoru až do schladnutí.
2
Výborné v sychravých a zimních dnech přiměřené množství dáme do hrnku a přelijeme horkou vodou. Podle chuti můžeme ještě dosladit a přidat rum.
3
Tento recept mám od přítelkyně, vím že těď je na něho už trochu pozdě, ale snad příští rok?
4
Ovoce skládám podle toho jak dozrává, buď do sklenice a zasypávám cukrem a zaliji rumem nebo do pytlíčků do mrazáku. Začínám jahodami, pak třešně, višně, borůvky, blumy, ryngle, švestky, hrušky, jablka...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Čaj pro dobrou náladu

Čaj pro dobrou náladu

Bylinkový čaj s lípou a chmelem

Bylinkový čaj s lípou a chmelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TEREZA SOCHŮRKOVÁ | 15. 9. 2007 17:06

    recept jsem ozkoušela, ovoce z mrazáku jsem spolu s citronem a pomerančem dala péct do trouby, pustilo mě hodně vody, tak jsem se bála a pekla déle ( nedoporučuji), přidala rum a nandala do sklenic, kdybych bývala ovoce pekla jen pul hodiny nebyla by z nej až taková marmeláda a ta přebytečná voda ve sklenicích dobře ztuhne a ponandání do hrnečku a zalití vodou udělá čaj takový hustý, do hrnečku vhodit jeden -dva hřebíčky a je to lahoda...

  • Jana Dol. | 11. 5. 2007 21:04

    Čaj jsem dělala letos poprvé a musím říct, že všem moc chutnal. Protože nedozrává všechno ovoce stejně, skladovala jsem ho postupně v pytlíčcích v mrazáku a až jsem ho měla dostatek a všechny možné druhy, dělala jsem čajík. Jen jeden můj malý poznatek-nepéct v troubě tak dlouho, pokud chcete, aby ovoce nebylo v čaji rozvařené a zachovalo si alespoň trochu svou podobu(srovnání mého a maminčina čaje). Jinak už letos není-všechno vypito!!! Je to zkrátka lahůdka!!!

  • Miroslava Severová | 10. 11. 2006 08:00

    Já jsem si ovoce skládala po pytlíčkám do mrazáku a pak jsem najednou vařila, to s tím prokládáním cukrem a rumem mě napadlo až při psaní receptu. To by z toho pak byl asi dobrý polotovar na bowli, že ?Na recept by se asi muselo vybrat jen ovoce a ten ovocný rum nechat na ochucování čaje apod.Máte pravdu víc hlav víc ví. Zůstanu u skladování v mrazáku. Děkuji za připomínku.

  • Hanka | 9. 11. 2006 09:49

    Recept se mi moc líbí, ale nějak jsem to nepochopila.To ovoce skládám do sklenice postupně, jak dozrává, proslazuji cukrem, prolévám rumem a po švestkách dodělám? To by ale asi padlo hodně rumu, aby se ovoce nezkazilo.Prosím ještě něco dodat, ať mám jasno. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Horké nápoje
Nápoje Teplé Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Ovoce Pomeranč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Báječné špízy

Báječné špízy

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

23
Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Pečená jehněčí kýta po…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Pohanka (nejen) se slaninou
Pohanka (nejen) se…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Ovocný čaj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact