• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ovocné košíčky
Napište svůj komentář k receptu

Ovocné košíčky

autor: bramborka
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocné košíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce smetana
    • mandarinky
    • ananas
    • ovoce (kiwi, jahody)
  • Krém
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 0,75
      l mléko
    • cukr
    • 250
      g máslo
  • Želatina
    • 0,33
      jahodový pudink
    • 200
      ml voda
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosít na vál, máslo nastrouhat, vše zpracovat na těsto. Vtlačit do suchých, nevymaštěných formiček a dorůžova upéct. Teplé vyklepnout. Po vychladnutí plnit krémem, poklást ovocem a lehce přelít želatinkou.
2
Krém: uvařit hustý pudink, dát vychladit. Cukr utřít s máslem, poté do něj zašlehat pudink do hladka.
3
Želatina: vše svařit, vychladit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Mini košíčky jako rakvičky

Mini košíčky jako rakvičky

Košíčky s vanilkovým krémem

Košíčky s vanilkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majda | 26. 11. 2013 20:39

    Výborná pochoutka <3 ;-) :-)

  • Helena | 15. 3. 2013 12:32

    Dobrý den mohla bych se prosím zeptat kolik toho cukru do krému? Děkuji

  • Aja | 27. 7. 2012 01:40

    Tak, jsou hotové :) Je to sice drbačka, ale vypadají nádherně a hřeje mě propočet, který jsem utvořila poté, co jsem ve Sparu viděla úplně stejně vypadající košíčky jeden za 13 kč...ušetřila jsem zhruba 500 kč :))

  • Aja | 26. 7. 2012 23:01

    Zrovna jsou v troubě :) Dělám těsta jednou tolik, jsem zvědavá...v sobotu má syn oslavu 2 roky tak snad se povedou :) Košíčky dělám prvně v životě tak se pak podělím o výsledek :D ;-)

  • Handik
    Handik | 27. 4. 2012 08:43

    Vyzkoušeno a moc dobré. Jen se po nich zaprášilo :o)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 8. 4. 2011 13:40

    Moc dobré, dala jsem jen tak borůvky foto přiloženo ;-)

  • Veronika Sochorová | 21. 9. 2010 14:30

    Košíčky jsou vynikající, děkuji za recept :-)

  • Jana Kaboňová | 18. 3. 2008 19:25

    Hledám,hledám nějaký receptík a tenhle mi padnul do oka-vyzkouším na velikonoce :-)!Ten krém se mi líbí!

  • Blanka L. | 21. 1. 2007 23:05

    výborný recept, jenom krému by bohatě stačilo půl výše napsané dávky, ale pokud uděláte jednou tolik košíčků, tak to bude akorát... :o)

  • Pavlinka | 27. 12. 2006 12:53

    Tak vyzkouseno,a skoro jiz snezeno.Moc dobre.Formicky jsem vymazavat opravdu nemusela.Dekuji za recept.

  • Pavlinka | 15. 11. 2006 13:07

    Tak dekuji za odpoved,zkusim je.Doma jsem zjistila,ze mam uplne stejny recept,jen zloutek jsem mela napsany pouze jeden.Ale formicky jsem musela vymazavat.Tak urcite vyzkousim,mame je moc radi.

  • bramborka | 15. 11. 2006 10:52

    Pavlínko,je to přesně tak jak vám již poradila Hanča.Do těsta.

  • Hana Rožníčková | 15. 11. 2006 09:56

    Pavlínko, ty 2 lžíce přijdou do těsta.

  • PAVLINKA | 15. 11. 2006 09:15

    Prosim,ty 2 lzice smetany se davaji do testa?Dekuji.

  • Di | 2. 10. 2006 07:18

    Při pečení křehkého (lineckého) těsta se forma vymazávat nemusí. Těsto je mastné samo o sobě.

  • Jana | 1. 10. 2006 13:23

    Bramborko,pudink bez másla by se vážně nedal stříkat zdobičkou.Nedržel by tvar.Ale když se vhodně naplní,ne až po okraj,to by mohl přetékat,po vychladnutí ztuhne.Navrch můžete nastříkat šlehačku a dát kousek ovoce.Je jen na vás,jestli dáte máslo nebo ne.U nás má pudinkový košíček velký úspěch.

  • bramborka | 29. 9. 2006 14:28

    Dobrý den Gábi,už jsem je dělala opravdu mnohokrát,vyklepávám je ještě teplé a nikdy se žádný nepřilepil.A jak píše paní Jana,lít teplý pudink,já ho přece jen nechám vychladit a zašlehám máslo.Tímto udělám krém a nastříkám krásně do košíčků.Bojím se aby samotný,teplý pudink nepřetékal a hlavně že nebude tolik držet nastříkaný tvar.Zkuste je jsou výborné.Držím palce.

  • Gábina Houšková | 29. 9. 2006 10:54

    opravdu to jde dobře vyklepnout z formiček, když se nevymazávají?

  • Jana | 29. 9. 2006 09:39

    Zkuste dát vanilkový pudink bez másla a pod něj lžičku vašeho oblíbeného džemu.Navrch klidně i polevu,ale i bez ní je to dobré.Pudink musíte lít za tepla,aby ztuhnul až na košíčku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Cukr Hladká mouka Jahodový pudink Mandarinky Máslo Mléko Moučkový cukr Ovoce Smetana Vanilkový pudink Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mňam buřty

Mňam buřty

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Cibulové vepřové - minutka

Cibulové vepřové - minutka

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
20
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Na Love Islandu se líbala se ženou: Teď už má zas po boku muže!

Na Love Islandu se líbala se ženou: Teď už má zas po boku muže!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Ovocné koláče
Ovocné koláče
Ovocné kostky
Ovocné kostky
Ovocné košíčky II.
Ovocné košíčky II.
Ovocné mléčné želé
Ovocné mléčné želé
Ovocné muffiny
Ovocné muffiny
  • Recepty.cz
  • Ovocné košíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact