• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Napište svůj komentář k receptu

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • ovoce
    • 50
      g máslo
    • 2
      ks žloutek 1-2
    • sůl
    • 250
      g hrubá mouka
    • 0,50
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme se solí a v míse zalijeme vařícím mlékem, ve kterém jsme rozpustili tuk a vše za horka smícháme a důkladně propracujeme vařečkou. Do částečně prochladlého těsta přidáme žloutky a vypracujeme těsto, které musí být vláčné, ale tužší. Hned děláme knedlíky, vaříme 6-7 minut. S těstem se krásně pracuje, protože se nelepí jako tvarohové, jde udělat tenká stěna knedlíku.
2
Je to jednodušší varianta páleného těsta, které dělává velmi zřídka moje matka, protože je pracnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar | 23. 5. 2015 11:03

    Výborne!!! Múka sa musí dať do vriaceho mlieka, aby sa cesto nelepilo. Dakujem za tip na sobotný obed. :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 22. 7. 2014 22:44

    Nejsem z tohoto receptu nijak nadšená. Těsto se mi poměrně dost lepilo (viz foto v galerii), rozhodně jsem měla silnější "stěnu" na ovoci, než když dělám klasicky z tvarohového těsta. Vzhledem k tomu, že mi přišlo i docela pracné těsto vymíchat, abych se zbavila kousků a chuťově nás také moc neoslovilo (i po uvaření mi přišla chuť jako u syrového odpalovaného těsta), nebudu už tyto knedlíky dělat.

  • Zlatka | 10. 1. 2014 12:28

    Právě jsem dovařila, je pravda, že na uvedené množství mouky je mléka příliš mnoho, těsto bylo hodně řídké a lepivé, musela jsem dost mouky přidat, ale používala jsem hrubou špaldovou mouku, klasická pšeničná by se možná chovala "lépe" :-) Každopádně fajn recept !

  • zdenka | 20. 10. 2013 12:28

    tak jsem knedlíčky právě dovařila a jsou výborný :-* :-)

  • Mirka | 4. 10. 2013 23:53

    Já je dělám podle mojí maminky úplně jednoduše a jsou skvělé. Na vál si nasypu kopičku polohrubé mouky, tu osolím a uprostřed kopičky udělám důlek. Do toho dám lžíci sádla a za pomoci tupého nože a vařící vody zpracuji těsto. Dokončím zpracování rukou. Těsto přkryji hrnkem, ve kterém jsem uvařila vodu a nechám asi 5-10 minut odpočinout. Pak zpracuji ovocné knedliky - švestky, nakrájená a oloupaná jablka, jahody i maliny - podle ročního období a vařím ve vroucí vodě až vyplavou (asi 5 minut). Na talíři posypu nastrouhaným tvrdým tvarohem, práškovým cukrem a poliji rozpáleným máslem. Ňam Ňam Ňam

  • kulíšek | 1. 9. 2013 09:10

    Právě jsem zkusila udělat s tohoto receptu knedlíky a těsto bylo řídké.Poměr mléka k mouce je špatný a chtěla bych vidět jak by to paní autorka zvládla.Chtělo by to i s videem.

  • Tereza T
    Tereza T | 19. 7. 2011 10:13

    Opraveno, díky.

  • autorka | 19. 7. 2011 08:57

    Koukla jsem po letech na tento recept a je v něm chyba, psala jsem původně 1/2 litru mléka a najednou je tam psaný litr.Při přepisu do tabulky to asi vzalo jenom to 1. Děkuji za opravu.

  • Roman | 30. 6. 2011 18:56

    Recept je výborný ale moje babička dávala pokaždé místo hrubé mouky mouku hladkou a to je panečku bašta.Mléka stačí čvrt litru ajeden žloudek.Nejlíp chutnají posypané tvarohem.

  • Jana | 21. 10. 2010 10:00

    Ráda bych to těsto zkusila, ale nezdá se mi poměr mléka a mouky. 1litr mléka se mi zdá opravdu hodně. Není to překlep?

  • Milan Trávníček | 17. 6. 2009 13:54

    Těsto se povedlo skvěle a knedlíky byly výborné!!

  • autorka receptu | 2. 8. 2007 16:25

    Tak to nevím, kde jste udělala chybu, protože tohle těsto jsem dělala mockrát, přesně vážené i od oka a těsto je spíš tuhé než řídké a vyžaduje trochu sílu v rukách při zapracovávání žloutku.Asi jste se fakt měla víc soustředit na vaření a ne myslet na hádku s manželem.Ingredience jsou opravdu napsané správně.

  • pet petová | 31. 7. 2007 13:00

    Dnes jsem se dost pohádala s manželem...pak jsem dělala tuto těsto...a jen dodám,že mít po ruce autorku,tak nevím co by si vyslechla.Dala jsem pomalu 1/2kg mouky a stále to bylo řídké,tak nakonec těsto-dali se to tak nazvat letělo do koše!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Mléko Ovoce Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta
17
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Ovocné chuťovky
Ovocné chuťovky
Ovocné knedlíky z krupicové kaše
Ovocné knedlíky z krupicové kaše
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Ovocné koláče
Ovocné koláče
Ovocné kostky
Ovocné kostky
Ovocné košíčky
Ovocné košíčky
  • Recepty.cz
  • Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact