• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Napište svůj komentář k receptu

Ovoce pod makovou peřinou - koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g čerstvé ovoce očištěné : nejlépe švestky, hrušky nebo jablka cca
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g mák mletý
    • 30
      g hrubá mouka
    • 30
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 30
      g maizena
    • 0,50
      lžička skořice - mletá
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      lžíce vařící voda plná
    • tuk 18 x 24 cm nebo kulaté 22 cm

Postup přípravy receptu

1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, přidáme mák, skořici(nemusí být), mouku, solamyl, promícháme a nakonec vmícháme pevný sníh z bílků.
2
Do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku naskládáme větší kousky očištěného ovoce, na které rozetřeme připravené těsto a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova. Po upečení můžeme ještě pocukrovat moučkovým cukrem.
3
Podáváme ještě vlažný nebo teplý, ale výborný je i vychladlý, jen už nebude mít tak křupavou peřinu. Podávat můžeme s kopečkem smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák pod peřinou

Květák pod peřinou

Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tonto
    Tonto | 28. 7. 2014 09:23

    To zní moc dobře, mák se u nás dlouho nikdy neohřeje :-P

  • Miroslava H. | 30. 7. 2012 11:43

    Výborná sladkost ke kafi, hodila by se taky jako rychlý moučník, když už je návštěva skoro za dveřma! :-)

  • Danča | 5. 12. 2011 14:20

    Připravovala jsem ho návštěvě ke kávě a měla jsem s ním úspěch, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé ovoce Cukr krupice Hrubá mouka Maizena Mák mletý Skořice - mletá Solamyl (bramborový škrob) Tuk Vařící voda Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Bábovka s vaječným koňakem

Bábovka s vaječným koňakem

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Omáčka k těstovinám

Omáčka k těstovinám

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Domácí čokoládové pralinky

Domácí čokoládové pralinky

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

35
Kapustová polévka s klobásou
Kapustová polévka s…
24
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovoce v jogurtovém želé
Ovoce v jogurtovém želé
Ovoce v těstíčku
Ovoce v těstíčku
Ovoce v želé
Ovoce v želé
  • Recepty.cz
  • Ovoce pod makovou peřinou - koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact