• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ovesné karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Ovesné karbanátky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesné karbanátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • 0,50
      l voda
    • 1
      kostka masox
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička majoránka
    • 160
      g ovesné vločky
    • česnek
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka
    • máslo na smažení
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na másle, zalijeme 1/2l studené vody, přidáme kostku masoxu, lžičku soli, lžičku majoránky a ovesné vločky. Necháme projít varem, odstavíme a necháme asi 40 minut vychladnout.
2
Nakonec přidáme česnek, vejce a strouhanku a promícháme.
3
Uděláme placičky, obalíme ve strouhance a upečeme.
4
Podáváme s bramborovou kaší, jsou výborné i za studena s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesné muffiny

Ovesné muffiny

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Fitness ovesné vafle

Fitness ovesné vafle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lily | 12. 10. 2014 10:48

    Prosím, na kolik stupňů doporučujete si předehřát troubu?

  • šmakes | 3. 3. 2012 23:55

    Je to dobré, člověk se to naučí na koleji a jí to celý život, protože je to levné, dobré zdravé. Můj tip: vločky jen mírně podlít vodou (mlékem), přidat plátek chleba (změkne a udrží těsto tuhé), sůl, pepř, provensálské koření je výborné, vajičko (chléb ho ale nahrazuje). Míchám rukama, obaluji ve strouhance (můžeme i v mouce)... výborné s kyselou okurkou, cibulkou, hořticí... nebo si udělat burgr (houska, karboš, zelíčko jak je libo) :-)

  • Monika H. | 6. 3. 2008 10:41

    Zkoušela jsem to a velmi mile mě to překvapilo. Opravdu moc dobré. Rodina (včetně manžela) se olizovala. Poradila jsem tento recept známe a slyšela jsem jen slova díků a nadšení.

  • tinka | 11. 7. 2007 15:38

    Ja to robím tak isto ako autorka, len ešte pridávam nastrúhaný syr a ten tomu dodá tú pravú chuť.

  • Tereza Jarčušková | 16. 2. 2006 11:47

    Ja pridávam aj na drobné kocôčky narezanú a rozpraženú slaninku a cibuľu opražím na nej. Ale vločkové karbonátky sú ozaj výborné ! Treba vyskúšať.

  • helenus | 16. 2. 2006 11:36

    Robíme podobné karbonátky. K ovseným vločkám ešte pridáme uvarenú a na mäsovom mlynčeku zomletú fazuľu, zmiešame, urobíme karbonátky a vypražíme (už ich neobaľujeme v strúhanke). Nevypražené karbonátky dávame aj do mrazáka a v prípade hladu ich máme po ruke :-)Môžu sa podávať aj so zeleninovým šalátom.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kaše ovesné
Pokrmy Z ovesných vloček Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Majoránka Máslo Masox Olej Ovesné vločky Strouhanka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Lívance a la Jamie Oliver

Lívance a la Jamie Oliver

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Cibulové vepřové - minutka

Cibulové vepřové - minutka

Malý korpus

Malý korpus

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

52
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
47
Lasagne se slaninou a kyselým zelím
Lasagne se slaninou a…
39
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin
32
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
29
Bezlepkové koláče
Bezlepkové koláče

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová oslavila 70: Upír Krejčí si užíval s pannou

Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová oslavila 70: Upír Krejčí si užíval s pannou

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Ovesné karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact