• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ovesná buchta
Napište svůj komentář k receptu

Ovesná buchta

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesná buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g máslo
    • 2
      šálek ovesné vločky
    • 2
      šálek mléko
    • 1
      šálek cukr
    • 2
      šálek polohrubá mouka
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      ks bílek
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce med
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Ovesné vločky namočte do mléka, máslo a žloutky utřeme a přidáme cukr. Z bílků ušleháme sníh, máslovou hmotu vmícháme do vloček. Mouku, prášek do pečiva a kakao prosejeme a vmícháme do vločkového těsta, přidáme med a olej. Opatrně vmícháme sníh a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Mléčná ovesná kaše

Mléčná ovesná kaše

Ovesná kaše s jablky a skořicí

Ovesná kaše s jablky a skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika T | 6. 6. 2009 18:45

    Pre inšpiráciu dodávam zoznam surovín, ktoré je možné pridať priamo do cesta podľa chuti: hrozienka, sekané orechy, škorica, sekané mandle, kandované ovocie, kúsky čokolády, sušené ovocie (marhule, slivky, atd.)

  • Monika T | 3. 6. 2009 07:38

    T8to buchta je skvelá v tom, že keďže majú vločky samy o sebe neutrálnu chuť, môžete si ju dochutiť úplne podľa momentálnej chuti a nálady. Mne chutí aj sama o sebe, lebo nie som moc na sladké, ale už som na ňu vyskúšala strašne veľa druhov rôznych polev a ovocných krémov a nikdy nesklamala. Do receptu som to nepísala kvôli tomu, že na ňu môžete dať v podstate čokoľvek.

  • Iveta Janatová | 3. 6. 2009 06:43

    Tak píši jak jsem slíbila.Vločky stačí 30 minut namočit.Buchta má nevýraznou chuť a je méně sladká.Vločky po upečení jsou křupavoučké jako oříšky.Místo klasického prášku do pečiva dejte prášek do perníku-připomíná to perník a je suchá,takže jsem to rozkrojila a namazala džemem z rebarbory a určitě se nic nezkazí ,když se to polije polevou.

  • Iveta Janatová | 2. 6. 2009 08:19

    Zkouším ho upéct a napíši jak to dopadlo a jestli chutnal.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Kakao Máslo Med Mléko Ovesné vločky Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

11
Dresing z kysané smetany
Dresing z kysané smetany
9
Pečené batáty se zelným salátem a pestem
Pečené batáty se zelným…
8
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
8
Pečené vepřové koleno na zelí
Pečené vepřové koleno na…
8
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Deník Aha! 10. 11. 2025

Deník Aha! 10. 11. 2025

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

  • Recepty.cz
  • Ovesná buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact