• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Oukrop
Napište svůj komentář k receptu

Oukrop

autor: Kajkajak
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Oukrop
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      dl voda
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      plátek chleba
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka pažitka

Postup přípravy receptu

1
Dáme vařit vodu - a jednu porci asi 3 dl, do vody přisypeme kmín a chvíli povaříme. Než se nám povaří kmín, tak každému do polévkového talíře prolisujeme 1 stroužek česneku - kdo má rád víc, dá si dle chuti, dále do talíře přidáme větší špetku soli, kousek másla a krajíc chleba natrhaný na kousky. Pak vše v talíři zalijeme kmínovou vodou a posypeme čerstvou majoránkou, petrželkou nebo pažitkou. Chleba můžeme též na kostičky osmažit na másle, ale to už má polévka zase jinou chuť.
2
Tuhle polévku vařívala moje babička a pak moje mamka a teď já :-) Je jednoduchá a velmi dobrá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oukrop II.

Oukrop II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janek | 7. 1. 2017 22:45

    Proboha ženská, umíte taky vařit bez chemie? Proč všechny máte ve zvyku do všeho cpát masox, podravku a další sajrajty? Proč nedáte polévce možnost, aby vynikla její pravá chuť?

  • Hana Síkorová | 30. 12. 2016 21:41

    Uvařím brambory,do vody z brambor přidám usmaženou cibulku,česnek,majoránku,masox a povaříme.Brambory omastíme a rozšťoucháme.Podáváme zvlášť na talíři s polévkou.

  • Hana Síkorová | 30. 12. 2016 21:41

    Uvařím brambory,do vody z brambor přidám usmaženou cibulku,česnek,majoránku,masox a povaříme.Brambory omastíme a rozšťoucháme.Podáváme zvlášť na talíři s polévkou.

  • recepty73
    recepty73 | 19. 1. 2016 18:32

    ...používám vodu z uvařených brambor ...tam také přidávám kmín ...do sporu česnečka versus oukrop se zapojovat asi ani nemá smysl ...je to jako spor o kaši versus pyré nebo topinky a bruschetty...

  • tuckin | 14. 1. 2016 10:42

    Je to zatím nejlepší oukropový recept...rychlý a chuť je lepší než u receptů ze středověku...kdo tvrdí, že česněčka je oukrop, tak to asi ještě nevařil ani jedno!!

  • Greguša | 15. 3. 2015 12:22

    Myslím, že oukrop a česnečka jedno jsou a sozdíl mezi nimi je asi jako mezi bramborákem a cmundou. Já osobně dělám oukrop jak s bramborem tak i jen s kmínovou vodou a do talíře utřeníý česnek se solí, pepřem a majorákou a žádné máslo, vždy sádlo. Nakonec k tomu na sádle usnažené krutony z chleba.

  • Greguša | 15. 3. 2015 12:11

    Podle mého názoru oukrop a česnečka jedno jsou. Rozdíl mezi nimi je asi jako mezi bramborákem a cmundou. :-P :-D :-D Jinak, já oukrop :-D dělám jak s bramborem, tak i jen s kínovou vodou, ale vždy s utřeným česnekem se solií, pepřem a majoránkou. A žádné máslo! Vždy sádlo a z chleba na sádle usmažené krutony. :-| :-)

  • Mila Foglova | 6. 1. 2008 04:38

    ahoj Belatrix, mezi cesneckou a oukropem asi zadny rozdil neni :) , tohle je stary recept uzpo babicce, snad je jen rozdil v tom, ze varis jen vodu a ostatni ingredience se daji na talir

  • Belatrix | 2. 1. 2008 13:52

    A jak se tato polévka liší od česnečky? Podle mě je oukrop něco jiného, přidám jako oukrop II.

  • Mila Foglova | 28. 6. 2007 05:31

    I ja souhlasim, ze polevka ze slite vody z varenych brambor je dobra. Kdo ji vsak nema, muze si uvarit tento oukrop :)

  • Ivana Přikrylová | 27. 6. 2007 11:22

    Souhlasím s paní M. Na česnečku taky používám vodu slitou z vařených brambor, které jí dodají příjemnou chuť.

  • Miroslava Severová | 27. 6. 2007 08:26

    A já zase česnek prolisuji a pak kulatým nožem utřu se solí, pepřem a majoránkou dám na talíře a přeliji vodou scezenou z brambor a nějaký ten brambor se tam může nechat. Samozřejmě kousky chleba (včerejší) .Máslo nebo kousek sádla nav rch.

  • Bláža ---------- | 27. 6. 2007 07:29

    Také jsme doma dělali tento oukrop, dávali jsme vepřové škvarečky, nasekané mladé kopřivy a opravdu to bylo moc dobré. Do vody jsme i někdy pouštěli vyjíčko.

  • M | 26. 6. 2007 15:08

    Pro mě je základem oukropu voda slitá z vařených brambor, solit a kmínovat už se nemusí. Česnek přímo do talíře a místo másla sádlo. Takhle se vaří oukrop v západních Ćechách.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Kmín Majoránka Máslo Pažitka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

45
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
44
Pravá boloňská omáčka
Pravá boloňská omáčka
34
Skořičáky - skořicové minizáviny
Skořičáky - skořicové…
29
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
27
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Oukrop
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact