• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ossobuco s šafránovým rizotem
Napište svůj komentář k receptu

Ossobuco s šafránovým rizotem

autor: kamina
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ossobuco s šafránovým rizotem
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • ossobuco
    • telecí maso kližka
    • 50
      ml extra panenský olivový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 50
      g hladká mouka
    • 3
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev
    • 4
      ks řapíkatý celer
    • 4
      stroužek česnek
    • 500
      ml bílé víno - suché
    • 500
      ml vývar
    • 700
      g nakládaná loupaná rajčata
    • 4
      lžička oregáno
    • 3
      ks bobkový list
  • rizoto 2 porch
    • 100
      g rýže na rizoto
    • 1
      lžíce panenský olivový olej
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 1
      špetka česneková pasta
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      hrnek drůbeží vývar
    • 1
      špetka šafrán
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      lžíce strouhaný parmazán
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Maso dobře osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V ohnivzdorném kastrolu roztopíme ol. olej, přidáme maso, které opečeme po obou stranách a z kastrolu vyjmeme. Na zbylý tuk přidáme na drobné kostičky nakrájenou zeleninu, kterou dobře orestujeme, přidáme rajčata, oregano, víno, vývar a maso.
2
Vše dobře ochutíme solí a pepřem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 2 hodiny (po 30 minutách můžeme troubu ztlumit a kastrol přikrýt). Ke konci vaření můžeme přidat část hotové gremoláty (zvýrazní chuť).
3
Na olivovém oleji mírně osmahneme nadrobno krájenou šalotku společně s česnekem, přidáme rýži, tymián, šafrán, osolíme, opepříme a po chvilce zalijeme vínem a takovým množstvím vývaru, aby hladina byla těsně nad rýží. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a za občasného míchání a přilévání vývaru vaříme tak dlouho, až je rýže “al-dente”.
4
Poté přidáme strouhaný parmezán a máslo (rizoto by mělo být krémové – mírně tekuté konzistence).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavé asijské Ossobuco

Voňavé asijské Ossobuco

Telecí ossobuco na houbách

Telecí ossobuco na houbách

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Vaření Výjimečný den Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Česneková pasta Cibule Drůbeží vývar Extra panenský olivový olej Hladká mouka Máslo Mrkev Nakládaná loupaná rajčata Oregáno Panenský olivový olej Pepř celý Pepř mletý Řapíkatý celer Rýže na rizoto Šafrán Šalotka Snítka tymiánu Strouhaný parmazán Sůl Telecí maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mňamka z listového těsta

Mňamka z listového těsta

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Dalamánky z chlebové mouky

Dalamánky z chlebové mouky

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

121
Klasické lečo
Klasické lečo
83
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
61
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
60
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
53
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Ossobuco s šafránovým rizotem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact