• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Oříškový bochánek
Napište svůj komentář k receptu

Oříškový bochánek

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Oříškový bochánek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 25
      g čokoláda na vaření
    • 1
      ks vejce
    • 120
      g moučkový cukr
    • 170
      g ořechy vlašské a lískové - napůl

Postup přípravy receptu

1
Čokoládu rozehřejeme v míse ve vodní lázni, po rozpuštění mísu z lázně vyjmeme a přisypeme cukr, ořechy a vajíčko. Mícháme vařečkou, až je hmota hladká. Necháme hodinu proležet a pak lžičkou nabíráme do ruky kousky těsta, v ruce uválíme malé kuličky, pěkně hladké a pokud možno stejné, klademe je na plech vyložený papírem na pečení a vtlačíme oloupaný lískový oříšek. Pečeme na 170 °C do slabounce červena.
2
Slepujeme marmeládou s lineckým kolečkem. Kuličky dělám velikosti asi 15 mm, pečením nabudou a trošku popraskají. Peču 14 dní předem, každé ořechové potřebuje zaležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka Tkáčová | 5. 12. 2006 08:05

    Katko,slepovat klidně týden po upečení,až budeš péct linecké.Ořechové peču dopředu a linecké později.Spočítám si bochánky a počítám vždy ještě se 60 kolečky navíc na vosí hnízda a včelí úlky .Taky se může některé zlomit při slepování . Až peču linecké,tak si z těsta upeču i kolečka-hezčí je taková ta zubatá formička .Potom slepuji lineké rybízovou a meruňkovou marmeládou a rybízovou marmeládou bochánky.Bochánek se s marmeládou ještě rozleží. Oříšek určitě oloupej,pečením by ti stejně slupka popraskala a oříšek by se od ní odloupl a vypadl by.Nezapoměň také ,že každé ořechové cukroví není na talíři měkké hned,jak ho vytáhneš z ledničky nebo z balkónu,zvlášť když mrzne.Zvláční tak po půl hodině.Záleží na teplotě skladování.Ideální je sklípek .A klidně piš Šárko,bez té paní ,budu jen ráda. Vždyť tady máme k sobě blízko.

  • Katka | 4. 12. 2006 12:36

    Paní Šárko, jsme začátečník:-), slepuje se marmeládou hned nebo až po zaležení?

  • Šárka Tkáčová | 30. 11. 2006 11:01

    Bobe,opravdu jen 25g.Čokoládu nevážit,100g tabulku čokolády rozlomitna čtvrtinu.Nebo spočítat ,kolik má 100 g čokoláda čtverečků a vydělit čtyřmi. Je to přesnější,než vážit.Ale dělávám dvojtou dávku,tak dávám půl čokolády. Taky se mi to kdysi zdálo málo,když jsem pekla poprvé,ale při míchání hmoty mi došlo , že čokoláda nahrazuje kakao a lépe váže hmotu-je s tukem.

  • Bob | 30. 11. 2006 08:12

    Malý detail, té čokolady asi 250g ne 25g ?

  • Šárka Tkáčová | 28. 11. 2006 14:30

    Zdeni,včera jsem začala perníčky na stromeček,teď budu zdobit a pak to vypukne!!!

  • Zdeňka | 28. 11. 2006 12:16

    Paní Šárko,nechcete už začít péct?Velice ráda si vybírám cukroví podle fotografií.Ale teď vážně,každý rok dělám asi 17 druhů cukroví(pečené i nepečené) a letos jsem si tady vybrala už tolik nových druhů,že budu muset péct z polovičních dávek,aby se alespoň na polovinu dostalo.A tyto Vaše bochánky bych chtěla udělat také.

  • Šárka Tkáčová | 28. 11. 2006 07:09

    Maruško,čokoláda se nerozteče,jistí to ořechy a vajíčko .Až budu péct -všechno cukroví,co jsem tady přidala patří k našim TOP Vánoce,tak budu posílat foto a paní Kovářovou poprosím o přidání.

  • Marie Svobodová | 27. 11. 2006 17:41

    Tam není žádná mouka, nerozteče se čokoláda při pečení?????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Pošírování Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Moučkový cukr Ořechy Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečná buchta

Jablečná buchta

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Buřty na pivu

Buřty na pivu

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
15
Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou
Oblíbený piškotový koláč…
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Krásná herečka Denisa Nesvačilová: Lidé už nemají proč mě NEnávidět!

Krásná herečka Denisa Nesvačilová: Lidé už nemají proč mě NEnávidět!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Oříškový bochánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact