• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Oříškový bochánek
Napište svůj komentář k receptu

Oříškový bochánek

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Oříškový bochánek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 25
      g čokoláda na vaření
    • 1
      ks vejce
    • 120
      g moučkový cukr
    • 170
      g ořechy vlašské a lískové - napůl

Postup přípravy receptu

1
Čokoládu rozehřejeme v míse ve vodní lázni, po rozpuštění mísu z lázně vyjmeme a přisypeme cukr, ořechy a vajíčko. Mícháme vařečkou, až je hmota hladká. Necháme hodinu proležet a pak lžičkou nabíráme do ruky kousky těsta, v ruce uválíme malé kuličky, pěkně hladké a pokud možno stejné, klademe je na plech vyložený papírem na pečení a vtlačíme oloupaný lískový oříšek. Pečeme na 170 °C do slabounce červena.
2
Slepujeme marmeládou s lineckým kolečkem. Kuličky dělám velikosti asi 15 mm, pečením nabudou a trošku popraskají. Peču 14 dní předem, každé ořechové potřebuje zaležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka Tkáčová | 5. 12. 2006 08:05

    Katko,slepovat klidně týden po upečení,až budeš péct linecké.Ořechové peču dopředu a linecké později.Spočítám si bochánky a počítám vždy ještě se 60 kolečky navíc na vosí hnízda a včelí úlky .Taky se může některé zlomit při slepování . Až peču linecké,tak si z těsta upeču i kolečka-hezčí je taková ta zubatá formička .Potom slepuji lineké rybízovou a meruňkovou marmeládou a rybízovou marmeládou bochánky.Bochánek se s marmeládou ještě rozleží. Oříšek určitě oloupej,pečením by ti stejně slupka popraskala a oříšek by se od ní odloupl a vypadl by.Nezapoměň také ,že každé ořechové cukroví není na talíři měkké hned,jak ho vytáhneš z ledničky nebo z balkónu,zvlášť když mrzne.Zvláční tak po půl hodině.Záleží na teplotě skladování.Ideální je sklípek .A klidně piš Šárko,bez té paní ,budu jen ráda. Vždyť tady máme k sobě blízko.

  • Katka | 4. 12. 2006 12:36

    Paní Šárko, jsme začátečník:-), slepuje se marmeládou hned nebo až po zaležení?

  • Šárka Tkáčová | 30. 11. 2006 11:01

    Bobe,opravdu jen 25g.Čokoládu nevážit,100g tabulku čokolády rozlomitna čtvrtinu.Nebo spočítat ,kolik má 100 g čokoláda čtverečků a vydělit čtyřmi. Je to přesnější,než vážit.Ale dělávám dvojtou dávku,tak dávám půl čokolády. Taky se mi to kdysi zdálo málo,když jsem pekla poprvé,ale při míchání hmoty mi došlo , že čokoláda nahrazuje kakao a lépe váže hmotu-je s tukem.

  • Bob | 30. 11. 2006 08:12

    Malý detail, té čokolady asi 250g ne 25g ?

  • Šárka Tkáčová | 28. 11. 2006 14:30

    Zdeni,včera jsem začala perníčky na stromeček,teď budu zdobit a pak to vypukne!!!

  • Zdeňka | 28. 11. 2006 12:16

    Paní Šárko,nechcete už začít péct?Velice ráda si vybírám cukroví podle fotografií.Ale teď vážně,každý rok dělám asi 17 druhů cukroví(pečené i nepečené) a letos jsem si tady vybrala už tolik nových druhů,že budu muset péct z polovičních dávek,aby se alespoň na polovinu dostalo.A tyto Vaše bochánky bych chtěla udělat také.

  • Šárka Tkáčová | 28. 11. 2006 07:09

    Maruško,čokoláda se nerozteče,jistí to ořechy a vajíčko .Až budu péct -všechno cukroví,co jsem tady přidala patří k našim TOP Vánoce,tak budu posílat foto a paní Kovářovou poprosím o přidání.

  • Marie Svobodová | 27. 11. 2006 17:41

    Tam není žádná mouka, nerozteče se čokoláda při pečení?????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Pošírování Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Moučkový cukr Ořechy Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Sumeček

Sumeček

Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Psí keksy

Psí keksy

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

17
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
15
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
14
Tvarohová rýže
Tvarohová rýže
14
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Oříškový bochánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact