• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Oříškové jelení řízky na liškách
Napište svůj komentář k receptu

Oříškové jelení řízky na liškách

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Oříškové jelení řízky na liškách
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 200
      g lišky čerstvé
    • 2
      ks šalotka
    • 3
      lžíce máslo
    • mořská sůl
    • pepř celý čerstvě mletý
    • 2
      lžíce brusinkový kompot
    • 4
      lžíce smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce petrželka čerstvá
    • 80
      g mleté lískové ořechy
    • 100
      g strouhanka nebo lépe čerstvé rozmixované housky kaiserky (ovšem pak větší množství)
    • 8
      ks jelení maso řízky z kýty à 60 g
    • 2
      ks vejce
    • 80
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Lišky řádně očistíme od hlíny a jehličí, šalotky nasekáme na kostičky, šlehačku ušleháme, petrželku nasekáme.
2
V pánvičce rozpustíme 3 lžíce másla, ve kterém osmažíme lišky společně s nasekanými šalotkami, poté zalijeme Madeirou a zvěřinovým vývarem. Vaříme, až než se vypaří asi třetina tekutiny a ochutíme solí a pepřem. Vmícháme brusinky, petrželku a 2 lžíce z ušlehané šlehačky, stáhneme teplotu a vaříme do naší oblíbené konzistence, vzápětí přikryjeme, aby omáčka nevychládla.
3
Mezitím na jednom talíři smícháme strouhanku či umixované housky s oříšky, v dalším, hlubokém talíři ušleháme vejce s trochou soli, přidáme do něj zbylou ušlehanou šlehačku a jen mírně vidličkou protáhneme vejci, na třetí talíř si přichystáme mouku.
4
Jelení řízky dle potřeby naklepeme, jen mírně osolíme a opepříme. Mějme v paměti, že vaječná směs je již ochucená. Pote řízky obalíme v mouce, protáhneme vaječnou směsí a obalíme v oříško-strouhankové či oříško-houskové směsi, jen mírně bez většího nátlaku přitlačíme a ihned smažíme v rozpáleném rozpuštěném másle dozlatova (asi 2 minuty z každé strany). Kuchyňským papírem je zbavíme přebytečného tuku. Liškovou omáčku rozdělíme na talíře a na ni položíme po dvou řízcích. Můžeme podávat se špeclemi či brambory vlastní volby.
5
Dobrou chuť
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Jelení vývar s knedlíčky

Jelení vývar s knedlíčky

Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou

Jelení steak se zelím a uzenou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Pokrmy Zvěřina Z hub Oběd Večeře Smažení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinkový kompot Hladká mouka Jelení maso Lišky Máslo Mleté lískové ořechy Mořská sůl Pepř celý Petrželka Šalotka Smetana ke šlehání Strouhanka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Vepřové kari

Vepřové kari

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Doporučujeme

20 minut
Rybí pomazánka bez kostí

Rybí pomazánka bez kostí

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
24
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
18
Kachní prsa s nudlovým salátem
Kachní prsa s nudlovým…
16
Burgery po našem
Burgery po našem

Zajímavé články

Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
AHA.cz Utajený rozvod? Farna konečně promluvila

Utajený rozvod? Farna konečně promluvila

Mimibazar Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Mareš o stavu Hezuckého: Patrik je na morfinu! Ale brzy ho pustí

Mareš o stavu Hezuckého: Patrik je na morfinu! Ale brzy ho pustí

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

  • Recepty.cz
  • Oříškové jelení řízky na liškách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact