• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Oříšková roláda s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Oříšková roláda s tvarohem

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Oříšková roláda s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 110
      g vlašské ořechy
    • 110
      g cukr krystal
    • vejce 5 větších nebo 6 menších
    • máslo na vymazání plechu
    • hrubá mouka na vysypání plechu
  • Na náplň
    • 250
      g tvaroh zelený
    • máslo 150–200 g - a moučkový cukr podle chuti
  • Na dochucení náplně
    • marmeláda
    • ovoce
    • kokos
    • 150
      g máslo a příště dám 200 g, aby krém byl tužší

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem šleháme metličkami cca 1 min. Přidáme rozemleté ořechy, dobře promícháme a lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný nízký plech (vymažeme i strany). Těsto není husté, ale přesto mu pomůžeme do stran a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme kolem deseti minut. URČITĚ NEPEČTE NA PEČÍCÍM PAPÍŘE. Upečenou placku vyndáme a nemusíme hned srolovat. Necháme vychladnout.
2
Náplň: hodně změklé máslo utřeme s cukrem a přidáme ovoce, kokos nebo marmeládu (podle vaší chuti). Před mazáním na těsto dejte krém trochu ztuhnout do ledničky a pak ho teprve naneste na placku. Roládu polijeme čokoládou a necháme v lednici ztuhnout určitě do druhého dne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Jablečná roláda s tvarohem

Jablečná roláda s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová | 16. 3. 2009 16:08

    V náplni je prostě změklé máslo, tvaroh, cukr a zbytek. Já sice chápu, proč ne na pečícím papíře - on se papír rád do těsta zapeče - ale při troše zkušenosti to vyjde, jinak je jestli si nejste jistí, tak raději při vymazaném plechu. . Autorka sice zapomněla na tvaroh, ale určitě to zkuste, je to skvělé ;-)

  • Frantiska :) | 16. 3. 2009 14:52

    cetla jsem doufam pozorne a tvaroh v postupu nevidim

  • Marie L. | 16. 3. 2009 14:19

    Tvaroh je v ingrediencích v náplni. Proč nepéct na papíře? Má to nějaký vliv na kvalitu? či na něco?

  • Zdena z JM | 16. 3. 2009 14:01

    Já v postupu práce ten tvaroh taky nevidím.

  • Hana Lorencová | 16. 3. 2009 13:33

    Paní Řezníčková, přečtěte si recept pozorně...

  • Jana Řezníčková | 16. 3. 2009 13:24

    Určitě patří do krému taky tvaroh, že? Asi se trošku schoval.....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hrubá mouka Kokos Marmeláda Máslo Ovoce Tvaroh Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Králík na medu

Králík na medu

Medová kuřecí stehýnka

Medová kuřecí stehýnka

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

15
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
13
"Orgasmus"
"Orgasmus"
13
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
12
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
11
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Oříšková roláda s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact