• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Originální omáčka na špagety
Napište svůj komentář k receptu

Originální omáčka na špagety

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Originální omáčka na špagety
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks jablka
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 1
      lžíce sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • petrželová nať
    • bazalka
    • tymián
    • 1
      ks bobkový list
    • koření

Postup přípravy receptu

1
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky, mrkev a jablko očistíme a nastrouháme, vše vaříme cca 1 hodinu na hustou kaši. Potom přidáme nastrouhanou cibuli, sůl, olej, cukr, bobkový list a vaříme dalších 15 minut. Před dokončením dochutíme tymiánem, bazalkou, petrželovou natí a kořením. Omáčku nalijeme do sklenic a sterilizujeme, stačí 2 minuty při 100 °C.
2
Z tohoto množství jsou 3 sklenice (3 dcl).
3
Omáčka se dá použít na špagety, anebo na přípravu pizzy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

TZATZIKI - originální řecký recept

TZATZIKI - originální řecký recept

Originální vysočinské mrkvance

Originální vysočinské mrkvance

Originální recept na čokoládový dort

Originální recept na čokoládový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena Karlíková | 15. 5. 2009 14:57

    Omáčka opravdu výborná, děkuji za recept. Jen jsem přidala maličko česneku a nemá to chybu.

  • Milan Daniel | 2. 8. 2008 09:21

    Recept je dobrý, omáčka opravdu dobrá, ale nechápu, proč autor(ka) napsala do ingrediencí pouze "koření", aniž by jej specifikovala.

  • zdenka a | 23. 8. 2006 19:44

    tuto omacku tiez robievam je vynikajuca aj ked dost pracna co musim uznat, ale musim upozornit ze tento isty recept sa nachadza aj v receptoch na zavaranie

  • Anna E | 11. 9. 2005 15:24

    Bohuzel Petre nemohu s tebou souhlasit protoze ja tu omacku na spaghetti delam uz dlouho,protoze s ni hodne varim.Ja mam malo casu takze ty rajske oloupam nakrajim posolim a necham z nich odkapat vodu na cedniku.Pak dam cerstvou bazalku a hup do sklenic a 15 minut zavarim.Kdyz potrebuji tak otevru jen ohreju a hupa na spaghetti a ver me jako by si jedl cerstve rajske kdyz venku chumeli :-)

  • Petr Kazik | 8. 9. 2005 14:46

    dobra omacka z rajcat trva vzdy dlouho, chce to hodne trpelivosti a neodbihat, nahlidnete do nejake italske kucharky, to se proste neda uspechat, a navic je vyborna, bez tech vsech kecupu a protlaku, zkuste si dat jednou tu praci. cas usetrite priste, protoze jen otevrete sklenici.jo, a davam rozhodne jedna, ani jsme ji nedavali do sklenic, vsichni si odnesli trochu domu

  • Věra | 8. 9. 2005 11:33

    Ale může to být dobrý, když je hodně rajčat na zahradě, alespoň se zkonzumují a práce mi nevadí. Až se zima zeptá budu připravena.

  • marie vasova | 8. 9. 2005 10:21

    Tedy to je pěkně pracné-zdlouhavé. Nelíbí se mi to ani trochu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Cibule Cukr krystal Jablka Koření Mrkev Olivový olej Petrželová nať Rajčata Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Ananasová čína

Ananasová čína

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

227
Domácí kvašená zelenina
Domácí kvašená zelenina
92
Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní
Hrníčková kynutá bábovka…
40
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
17
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
16
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Originální omáčka na špagety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact