• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Originální italské tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Originální italské tiramisu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Originální italské tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mascarpone
    • 4
      balíček cukrářské piškoty cukrářské
    • 1
      ks citron
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • cukr krupice dle potřeby
    • 1
      dl mléko
    • 4
      lžíce kakao hořké holandské
    • 4
      lžíce skořice
    • 1
      šálek espresso silné
    • amaretto nebo jiný likér - dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Do čtvercové nádoby naskládáme vedle sebe piškoty, lžící zaléváme vychladlým silným espresem do kterého jsme si mohli přidat i likér. Piškoty musí být promáčené, ne ale tak, aby v kávě plavaly. Na ně pak položíme část směsi, kterou jsme si připravili z mascarpone, mléka, cukrů, vymačkané štávy z citronu a nastrouhané kůry z ní (už tato směs vzbuzuje závislost chuťových buněk) opět pokládáme piškoty, naléváme na opakovaně lžící espereso a nanášíme 2. část směsi z mascarpone. Pak uhladíme lžící do hladka. Na závěr si připravíme směs půl na půl kakao se skořicí a naneseme přes sítko v silné vrstvě.
2
Necháme tiramisu přes noc v lednici odpočinout a ráno už vám z něj nic nezbyde.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

TZATZIKI - originální řecký recept

TZATZIKI - originální řecký recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renča | 10. 1. 2012 20:29

    ahoj lidí říká se sto lidí sto chutí ,,já si taky dělám svoje a tak jak to dělám já to mi chutná podle mě,protože mi to MASCARPONE nechutná tak dávám zakysanou smetanu šlehačku a to pomaz.máslo jinak to nesním a ani přítelovi a naší rodině to chutná takle jinak přeju všem dobrou chut ...a nezlobte se co jste z Itálie jen jsem chtěla napsat svůj názor :-) :-)

  • Lacifulka | 10. 9. 2011 15:02

    Celé zle, celé zle!!!! Citron, mlieko, škorica??? to je vtip? Jediné čo treba na krém je: 5 žltkov, 5 PL kryšt.cuktru, mascarpone, sneh z bielkov to je celý kumšt!! V jednoduchosti je krása, dámy a páni !!!

  • bif | 1. 11. 2010 10:13

    poradí mi někdo dobré tiramisu prosím bifbifort@seznam.cz <3 :-)

  • Bára Konopná | 21. 7. 2009 21:44

    Tak copak děvčata :D :D :D já nejradši do toho přidám ještě pár lístků konopí aby to podtrhlo chuť.cítíte se jako v pohádce :D vřele doporučuji :D :D :D jsem veselá a zdravá díky tomuhle kouzlu :D :D :D ať žije zelený list !!!

  • Jardalena | 9. 5. 2007 12:51

    Tuto variantu, jinak jistě dobrého studeného dezertu, bych se neodvažovala nazývat receptem na tyramisu. Skořici, citron - ven a vejce - dovnitř!!!Tak pozor na názvy, nějaký Ital by se mohl dost naštvat...

  • Tinka Pletinka | 28. 10. 2006 11:51

    Souhlasím s Gabrielou,protože také žiji již 6 let v Itálii,že do pravého tiramisu citrón ani skořice určitě nepatří a že nejvěrnější varianta je zde uvedena pod názvem Tiramisu z mascarpone.Také v Itálii se recept často obměnuje ale MASCARPONE je prostě základ !!!A za druhé:na každém balíčku cukrářských piškotů v Itálii je recept na tiramisu a jsou tam uvedeny vajíčka i mascarpone.Přeji dobrou chut!PS:Já ale také přidávám maliny nebo borůvky,dle své vlastní chuti!

  • Gabriela B | 18. 9. 2005 15:01

    Asi bude pravda, že Italové dělají každý tiramisu trochu jinak. Co si pamatuju z Itálie tak do krému rozhodně patří vajíčka. Zrovna mám před sebou otevřenou Italskou kuchařku a recept jasně uvádí 4 žloutky. O skořici ani zmínka. Ale asi to záleží na chuti. Nejvěrnější variantu italského tiramisu na těchto stránkách jsem našla pod názvem Tiramisu z mascarpone.

  • Magdalena | 28. 6. 2005 09:15

    Vcera jsem to vyzkousela - presne podle tohoto receptu a nevim, jestli bylo neco spatne, ale ten krem mi po smichani mascarpone, cukru, citronove stavy, kury a trosky mlika udelal takove hrudky, jako by byl srazeny. Do druhe varky jsem uz nedala citron, bylo to malinko lepsi, ale stejne. Je to normalni? Zlepsi se to, az to vychladne a ztuhne?

  • Anonym | 20. 5. 2005 21:03

    Ahoj, tento recept je z knihy Italská kuchařka a musím podotknout, že přes všechny Vámi uvedené výhrady je prostě úžasné. Jinak v Itálii jsem žila 2 roky a co se týče originality italského tiramisu, byla bych v hodnocení trochu smířlivější, sami Italové si ho dělají každý trochu jinak. Určitě ale Lučinu nebo pomazánkové máslo v Itálii nepoužívají.Nebo já o tom nevím. Itálii mám takto spojenou, stejně tak jako ricottu , kterou při vaření používám místo tvarohu. Hlavně at Vám a blízkým chutná!

  • Martin | 2. 4. 2005 23:51

    Jestli ty jsi Ital tak Ja jsem kokrital. Asi jsi nikdy tiramisu originální nejedl.

  • Lucka | 26. 1. 2005 15:45

    Ahoj,nemohla by jsi mi poslat ten pravy recept?chci udelat tiramisu pritelovi a chtela bych, aby mu opravdu chutnalo...diky Lucka

  • Lenka dostalova | 11. 12. 2004 16:37

    Ziji v italii a opravdove italske tiramisu je neco uplne jineho. Citron a skorice tam vubec nepatri. Ani zadny jiny liker. Napsala jsem ten pravy recept, ale nevim, jak ho zobrazit pro vsechny.Zatim cauNapiste, poslu zpravny originalni recept.

  • JC | 19. 11. 2004 21:57

    pracuji v italske restauraci v USA a musim rict, ze tento recept ma od originalu hodne daleko !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dopolední svačina Svačina Chlazení Výjimečný den Oslava Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Citron Cukr krupice Cukrářské piškoty Espresso Kakao Mascarpone Mléko Skořice Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

Krachle z listového těsta

Krachle z listového těsta

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Bramborovo-špenátová polévka

Bramborovo-špenátová polévka

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Spaghetti alla Carbonara po italsku
Spaghetti alla Carbonara…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Omáčka ke svatomartinské huse
Omáčka ke svatomartinské…
18
Třená niva podle ČSN
Třená niva podle ČSN

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Michaela Salák po odstranění nádoru v žaludku: Vlasy šly dolů!

Michaela Salák po odstranění nádoru v žaludku: Vlasy šly dolů!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Originální italské tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact