• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Ořechy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 180
      g hladká mouka
    • 70
      g moučkový cukr
    • 120
      g vlašské jádra
    • 120
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • tuk
    • cukr na posypání
    • vanilkový cukr na posypání
  • Náplň
    • 100
      g máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce med
    • 1
      ks vejce malé
    • 100
      g vlašské jádra
    • 40
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, nastrouhaná jádra, promeneme tuk a pomocí vejce zaděláme těsto, které necháme v chladnu odpočinout.
2
Z těsta vyválíme slabý váleček, odkrajujeme malé kousky, lehce obalujeme v mouce a tence vtlačujeme do vymaštěných formiček.
3
Zvolna upečeme v předehřáté troubě. Upečené ořechy ještě za horka vyklápíme na vál.
4
Před podáváním plníme krémem a sypeme cukrem s vanilkou. Na náplň utřeme máslo s cukrem, vejcem a medem a do dobře napěněného krému vmícháme nastrouhaná jádra a čokoládu. Můžeme ještě dochutit troškou jeně umleté kávy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem

Nadýchaný perník s ořechy a citrónovou polevou

Nadýchaný perník s ořechy a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra P. | 14. 12. 2007 09:25

    Jak dlouho se musi pect?

  • Janča | 4. 12. 2007 13:49

    Já peču ořechy stejně jako ostatní cukroví cca 10-14 dní před Vánoci. Jsou vždy odleželé. Domnívám se, že i když by se upekly později nevadilo by to - po naplnění zvlhnou a jsou měkké.

  • Anonym | 21. 11. 2007 23:43

    Ráda bych věděla kdy se mají ořechy začít péct před vávocemi. Zdá se mi docela dobrý recept.

  • Hela - | 21. 11. 2007 09:32

    Tyto ořechy se dají péci v silikonové formě. Dnes jsem dávala do diskuze podrobnosti možnosti jejího nákupu.

  • Anonym | 8. 12. 2006 15:01

    Supr recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hořká čokoláda Máslo Med Moučkový cukr Tuk Vanilkový cukr Vejce Vlašské jádra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Piña colada / Koktejly

Piña colada / Koktejly

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zeleninová…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Krásná herečka Denisa Nesvačilová: Lidé už nemají proč mě NEnávidět!

Krásná herečka Denisa Nesvačilová: Lidé už nemají proč mě NEnávidět!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact