• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ořechový štrůdl (závin)
Napište svůj komentář k receptu

Ořechový štrůdl (závin)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks listové těsto
    • 3
      ks vejce dle velikosti, 2 -
    • 100
      g cukr krupice
    • 100
      g mleté ořechy
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • rozšlehané vejce na potření
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Náplň: žloutky vyšleháme s cukrem krupicí a půlkou vanilkového cukru do pěny, vmícháme ořechy, mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků.
2
Listové těsto přepůlíme, rozválíme na dva obdélníky a do jejich středů rozdělíme náplň. Pak přehneme jeden okraj přes náplň, pomažeme rozšlehaným vejcem, přehneme i druhý okraj, konce pevně přitiskneme a ohneme pod závin, aby náplň nemohla při pečení vytéct.
3
Záviny potřeme vejcem, posypeme zbytkem vanilkového cukru a dáme péct do předehřáté trouby. Zajistit můžeme před pečením i párátkem, které zapíchneme do středu těsta. Pečeme dozlatova a po vychladnutí jestě posypeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechový závin z cizrny

Ořechový závin z cizrny

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Makový (ořechový) závin od Lidušky

Makový (ořechový) závin od Lidušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ´Miroslava Valná | 10. 2. 2017 12:27

    Kdo má rád ořechy, ať zkusí. Je to rychlé zahřešení výborné za tepla i za studena.

  • Andrea Pýchová | 11. 11. 2015 17:48

    Já jsem přidávala navíc ještě skořici a je opravdu výborný.

  • Luboš | 14. 9. 2015 19:19

    Štrůdl, je z jablek, toto je ořechový závin!!! :-D

  • Tereza | 20. 1. 2014 12:32

    Jeden jsme snědli ještě teplý a druhý bude taky brzo pryč. Vynikající štrudl a bez loupání a strouhání jablek :)) díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Záviny Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Vánoce Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Listové těsto Mleté ořechy Moučkový cukr Rozšlehané vejce Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Koka dort

Koka dort

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

51
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
47
Pravá boloňská omáčka
Pravá boloňská omáčka
34
Skořičáky - skořicové minizáviny
Skořičáky - skořicové…
34
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
30
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč s trnkovou zavařeninou
Ořechový koláč s trnkovou zavařeninou
Ořechový květ / koláč
Ořechový květ / koláč
Ořechový závin z cizrny
Ořechový závin z cizrny
Ořechy plněné
Ořechy plněné
Ořechy s krémem
Ořechy s krémem
  • Recepty.cz
  • Ořechový štrůdl (závin)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact