• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ořechovka
Napište svůj komentář k receptu

Ořechovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 22
      ks ořechy zelené nezralé
    • 1
      ks vanilka
    • 6
      ks nové koření kuliček
    • 5
      ks hřebíček
    • 1
      ks citron
    • 0,50
      ks pomeranč
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      l alkohol slivovice, meruňka, apod.
    • 1
      špetka puškvorec

Postup přípravy receptu

1
Ořechy nakrájíme na plátky a vložíme do asi 2-3 l sklenice, prokládáme kořením a plátky citronu a pomeranče. Nakonec zalejeme alkoholem. Necháme 14 dnů na slunci, teplém místě. Pak scedíme a vmícháme 200 g cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechovka III.

Ořechovka III.

Ořechovka II.

Ořechovka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pavel | 12. 8. 2015 18:22

    to jsme na tom stejne pali jak cert co pomohlo ??

  • Miloš | 31. 7. 2014 14:52

    vlašské ořechy se mají trhat na Jana, myslím,že je to 24.6.

  • Dan Syndula | 29. 7. 2014 21:53

    Zrdavím,muže se použit místo cukru med? Děkuji za odpověď :-)

  • madla | 18. 7. 2014 02:50

    po 14 dnech macerace dolita voda s cukrem a v krku z toho pali jak je to ostre, co s tim?

  • Honza | 16. 7. 2014 20:49

    Dneska jsem je trhal, už jsou akorát (jižní Čechy, 400 m n. m.)

  • marie | 15. 7. 2014 16:10

    a už je čas ted na ty ořechy nebo je ještě brzy?

  • Dalibor | 2. 7. 2014 10:30

    Já dávám med.

  • Jana Remková | 14. 7. 2008 09:34

    Chtěla bych se zeptat,protože jsem zadala podobný recept,zda ten pomeranč a citrón bych mohla přidat po dolouhování ořechů.Připadá mi to jako dost dobrý nápad a určitě i ta chuť by byla výraznější.Děkuji,pokud to někdo víte

  • Ladislav Janulík | 18. 2. 2007 13:40

    Já dělám ořechovku již 40 let a nikdy jsem cukr nepřevařoval a žádné kvašení nebylo.Přidám i recept.

  • lord Corvin | 11. 2. 2007 21:14

    Nebezpečí zkvašení cukru hrozí jen do asi 12,5%alkoholu, pak alkohol tekutinu sterilizuje. Převaření cukru (s minimem vody) se dělá s jiného důvodu, zřetězí se molekuly cukru a je tak v organismu snáze stravitelný (pokud jsem to dobře pochopil z výkladu kamaráda z chemické.. :-) )

  • Marie Svobodová | 10. 7. 2006 15:40

    Cukr jsem nerozvařovala a mám ještě likér od lońska a je v naprostém pořádku. Kamarádka, od které jsem recept dostala, jej tímto postupem dělá již léta. Ale samozřejmě je to na Vás - rozvařit můžete. Marie

  • Jiří Matoušek | 9. 7. 2006 20:35

    Cukr se má vždy převařit, jinak je nebezpečí kvašení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alkohol Citron Hřebíček Nové koření Ořechy Pomeranč Puškvorec Skořice Vanilka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

116
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
115
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
97
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
97
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
94
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Výklad tarotu pro nový týden: Velmi náročná karta! A pozor na naschvály okolí...

Výklad tarotu pro nový týden: Velmi náročná karta! A pozor na naschvály okolí...

  • Recepty.cz
  • Ořechovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact