• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ořechovka
Napište svůj komentář k receptu

Ořechovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 22
      ks ořechy zelené nezralé
    • 1
      ks vanilka
    • 6
      ks nové koření kuliček
    • 5
      ks hřebíček
    • 1
      ks citron
    • 0,50
      ks pomeranč
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      l alkohol slivovice, meruňka, apod.
    • 1
      špetka puškvorec

Postup přípravy receptu

1
Ořechy nakrájíme na plátky a vložíme do asi 2-3 l sklenice, prokládáme kořením a plátky citronu a pomeranče. Nakonec zalejeme alkoholem. Necháme 14 dnů na slunci, teplém místě. Pak scedíme a vmícháme 200 g cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechovka III.

Ořechovka III.

Ořechovka II.

Ořechovka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pavel | 12. 8. 2015 18:22

    to jsme na tom stejne pali jak cert co pomohlo ??

  • Miloš | 31. 7. 2014 14:52

    vlašské ořechy se mají trhat na Jana, myslím,že je to 24.6.

  • Dan Syndula | 29. 7. 2014 21:53

    Zrdavím,muže se použit místo cukru med? Děkuji za odpověď :-)

  • madla | 18. 7. 2014 02:50

    po 14 dnech macerace dolita voda s cukrem a v krku z toho pali jak je to ostre, co s tim?

  • Honza | 16. 7. 2014 20:49

    Dneska jsem je trhal, už jsou akorát (jižní Čechy, 400 m n. m.)

  • marie | 15. 7. 2014 16:10

    a už je čas ted na ty ořechy nebo je ještě brzy?

  • Dalibor | 2. 7. 2014 10:30

    Já dávám med.

  • Jana Remková | 14. 7. 2008 09:34

    Chtěla bych se zeptat,protože jsem zadala podobný recept,zda ten pomeranč a citrón bych mohla přidat po dolouhování ořechů.Připadá mi to jako dost dobrý nápad a určitě i ta chuť by byla výraznější.Děkuji,pokud to někdo víte

  • Ladislav Janulík | 18. 2. 2007 13:40

    Já dělám ořechovku již 40 let a nikdy jsem cukr nepřevařoval a žádné kvašení nebylo.Přidám i recept.

  • lord Corvin | 11. 2. 2007 21:14

    Nebezpečí zkvašení cukru hrozí jen do asi 12,5%alkoholu, pak alkohol tekutinu sterilizuje. Převaření cukru (s minimem vody) se dělá s jiného důvodu, zřetězí se molekuly cukru a je tak v organismu snáze stravitelný (pokud jsem to dobře pochopil z výkladu kamaráda z chemické.. :-) )

  • Marie Svobodová | 10. 7. 2006 15:40

    Cukr jsem nerozvařovala a mám ještě likér od lońska a je v naprostém pořádku. Kamarádka, od které jsem recept dostala, jej tímto postupem dělá již léta. Ale samozřejmě je to na Vás - rozvařit můžete. Marie

  • Jiří Matoušek | 9. 7. 2006 20:35

    Cukr se má vždy převařit, jinak je nebezpečí kvašení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alkohol Citron Hřebíček Nové koření Ořechy Pomeranč Puškvorec Skořice Vanilka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s rajčaty

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Donuty

Donuty

Králík na medu

Králík na medu

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Hlávkové zelí na pivu

Hlávkové zelí na pivu

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

391
Máslové řízky
Máslové řízky
309
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
172
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Kubelkové dcera Natálie: Pod krajkou naostro!

Kubelkové dcera Natálie: Pod krajkou naostro!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Ořechovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact