• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ořechové šátečky
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové šátečky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 17
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové šátečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 210
      g máslo
    • 210
      g hladká mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce vlažná voda
    • 1
      ks vejce na potření
    • moučkový cukr na obalení
    • vanilkový cukr na obalení
  • Náplň
    • 2
      ks bílek
    • 100
      g vlašské ořechy jemně mleté
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Z másla, mouky, žloutků a 1 a půl lžíce vody vypracujeme těsto a necháme asi 1 hodinu v ledničce odpočinout.
2
Pak je vyválíme a radýlkem vykrojíme čtverečky 3x3 cm.
3
Na náplň vyšleháme bílky, přidáme ořechy, cukr a strouhanku. Malou lžičkou naneseme trochu náplně na čtverečky ,jejichž 2 růžky proti sobě spojíme.
4
Potřeme vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Asi 5 minut.
5
Nakonec šátečky obalujeme v moučkovém cukru promíchaném s vanilkovým cukrem.
6
Doba přípravy asi 2 hodiny, 1 kousek asi 170 kJ/40 kcal.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Šátečky s masozeleninovou náplní

Šátečky s masozeleninovou náplní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radmulka
    Radmulka | 24. 2. 2013 06:52

    Jednoduché, ingrediencí pomálu, ale chuťově výborné! I druhý den jsou jako čerstvé. Vřele doporučuju vyzkoušet, hned se vám vybaví vánoce ;)

  • Di | 31. 10. 2007 11:03

    Momentálně dělám Marokánky ze smetany. Dříve jsme vařila bešamelovou kaši z másla, mléka a mouky, ale tyhle mi připadají jednodušší. Také přeji hezký den

  • Anna Č. | 31. 10. 2007 08:54

    Paní Di,již jsem se zorientovala,recept jsem našla a také mne zaujal.A po Vašem doporučení na Vánoce také zkusím.Ještě chci dodat,že náplň podle zde uvedeného receptu je také měkká,v podstatě je to ořechový sníh.Děkuji Vám za informaci a přeji pěkný den.A ještě něco,najdu zde recept,podle kterého pečete marokánky?

  • Di | 31. 10. 2007 07:04

    Panní Anno, dívala jste se sice dobře, ale na jiný recept Sladké mušle od paní Kovářové jsou skutečně z lískového těsta. Já měla na mysli Mušle od Vlasty Vencové, což je opravdu vánoční pečivo - a výborné: doma je vyžadují společně s marokánkami jako jediné, které prý mám na Vánoce péci. Moje vykrajovátko má v průměru 6 cm. po vykrojení se těsto trochu smrskne a pečením nabude, takže výsledkem je malý kousek. Spoj u tak malého cukroví samozřejmě nedrží, ale náplň nevytéká (dávám pouze ořechy, cukr a vajíčko místo zde uvedených 2 bílků, náplň je měkčí), takže se mušle pootevře, ale to již bylo řečeno.

  • Hela - | 30. 10. 2007 17:47

    Já a myslím že i Di jsme měli na mysli mušle jako tvar pečiva, nikoliv zde uvedený recept. Já je dělám z velmi podobného lineckého těsta jako je uvedeno zde. A je pravda, že takto připravená náplň v těstě nabyde.

  • Anna Č. | 30. 10. 2007 16:24

    Chci upozornit,že náplň do šátečků je dost řídká,tudíž udělat váleček a plnit není možné.Také asi vykrajovátko není pro tento recept vhodné,náplň dost pečením nabude a nevím,zda byspoj udržel.Kdysi jsem podle podobného receptu pekla tzv.zelné hlávky,u nich se spojovaly všechny cípky jako koláče,na plech se pokládaly spojem nahoru a protože ořechová náplň pečením naběhla,spojení těsta se mírně pootevřelo a koláček připomínal zelnou hlávku.Také efektní a dobré.Dívala jsem se také na recept mušle,ale tam je použito lístkové těsto.Nebo jsem se špatně dívala,Di ?

  • Marsí | 29. 10. 2007 13:06

    Chtěla bych se dámy podělit o jednu fintu....víte jak se dělá "italské ravioli"?...Jeden plát těsta se vyválí a pokladese na něj vždy kousek od sebe lžička náplně, pak se přikryje druhým plátem těsta a místo kde je kupička se přimáčkne jemně malou skleničkou(jako by jste to chtěli vykrojit) ale nedokrojí se a pak se jen rozřezává na čtverce. Tak s cukrovím dělám to samé, akorát, že to kolečko opravdu vykrojím a okraje jemně přimáčknu vidličkou, pak je to podobně zubaté, jako s těmi "falešnými zuby"...:-)) nevím, zda mi budete rozumět, ale pokud ano, zkuste to s cukrovím..:-))

  • Marsí | 29. 10. 2007 13:00

    Něco podobného také dělám, ale z náplně "ušulám" váleček, položím na čtvereček těsta a spojím jen dva protilehlé cípky. Vypadá to pak jako mimiňo v zavinovačce..:-)))

  • Di | 29. 10. 2007 12:35

    Děvčata, já mám "zuby" tří velikostí, nejmenší jsou tak malé, že po upečení je z mušliček drobné cukroví (pokud ovšem neděláte centimetrové dortíčky). Kolečka sice zavírám, ale mnohá se stejně pootevřou. S tímto udělátkem, které mi někdo popsal jako zuby, což jsem použila dál, se mi pracuje moc dobře - nejvíce bych asi ocenila ne vykrojování, ale právě uzavírání pirožků všech velikostí.

  • Jarka O. | 29. 10. 2007 12:08

    Naprosto souhlasím s Helou, formičky jsou hodně veliké, jdou z toho dobře různé plněné kapsy jako hlavní chod, povidlové taštičky a pod., ale na cukroví by byla potřeba ještě menší velikost.

  • Hela - | 29. 10. 2007 09:41

    Di, nazývat to vykrajovátko falešné zuby mě nikdy nenapadlo, ale je to fakt trefné! Ale dovolim si tvrdit (protože jich mám sadu všech velikostí) že žádné není tak malé, abych ho použila na vánoční pečení. Jsou vynikající na plnění všech běžných rohlíčků, kapsiček atd. sladkých i slaných.Tenhle recept taky znám jako mušle a dělám je jako přehnutá kolečka. Ale nezavírám je celá, nechávám náplň koukat a právě to je na nich hezké! Někdy se na tu náplň ještě přilepí po upečení stříbrná kulička "jako že ta perla".

  • barča | 29. 10. 2007 07:58

    Pro Di, ty falešné zuby fungují ? Poždé váhám s nákupem, že jsou to vyhozené peníze a pak při pečení ,když se to rozjede, nadávám.Dík

  • Di | 28. 10. 2007 21:14

    Recept tu vlastně už je pod názvem Mušle - jen náplň je malinko jiná. Nedělají se ovšem čtverečky, ale kolečka. Jde to docela dobře, zvláště máte-li k ruce vykrajovátko, které zároveň pirožek spojí a přitiskne (vypadá tak trochu jako falešné zuby!).

  • Anonym | 28. 10. 2007 16:49

    Takže děkuji za popis, určitě vyzkouším, ale 4 x 4, možná i větší, u nás by tyto titěrnost totiž stejně jedli po dvou.

  • Anna Č. | 28. 10. 2007 14:27

    Odpověď Anonymovi-ne nemůže,ale není to špatné.Je to výborné vánoční cukroví,recept jsem před lety získala z jednoho časopisu,tam získal tento recept prvenství.Přiznám se,že poprvé jsem udělala pár čtverečků 3x3,ale další o 1 cm větší.S tou nádivkou to není problém,je to vlastně ořechový sníh,a když se spojují dva rožky,náplň tzv.ustoupí k dalším cípkům,ale nevyteče,dokonce ani při pečení.Vloni se mnou pekla toto cukroví 10letá vnučka,ta ale plnila čtverečky 4x4 cm.

  • Anonym | 27. 10. 2007 21:53

    Teda klobouk dolů, jestli tohle opravdu děláte, to je opravdu šílená piplačka. O chuti nediskutuji, tohle nemůže být špatné.

  • Anna Č. | 27. 10. 2007 14:09

    Vážený anonyme,je to skutečně tak,rozválené těsto se krájí na čtverečky 3 x 3 cm.Je to titěrná práce,ale výsledek stojí za to.Toto vánoční pečivo dělám několik let.

  • Anonym | 26. 10. 2007 20:05

    Proboha, jak mám naplnit a ještě překlopit a spojit čtvereček 3x3 přes náplň ? Schválně si vystřihněte čtvereček 3x3 a uvidíte sami.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Svatba Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Strouhanka Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy Vlažná voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Ovocný koláč se žmolenkou

Ovocný koláč se žmolenkou

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Těstoviny s rajčaty

Těstoviny s rajčaty

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

86
2x šunková pěna (pomazánka)
2x šunková pěna …
78
2x křenová omáčka se smetanou
2x křenová omáčka se…
75
Dresing z kysané smetany
Dresing z kysané smetany
45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Galetka s batáty a kozím sýrem
Galetka s batáty a kozím…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Ořechové šátečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact