• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové řezy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 64
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy
5fotografií
Nahrát fotku
 

Ořechové těsto, ořechová náplň a ořechy na ozdobu... Víc ořechový už tenhle moučník být nemůže. Pokud milujete vlašáky, neváhejte a pusťte se do pečení!

Zkuste přidat pár kapek domácího vanilkového extraktu!

Suroviny

10 porce
  • Těsto
    • 140
      g cukr krupice
    • 6
      ks vejce
    • 140
      g vlašské ořechy mleté
  • Náplň
    • 140
      g máslo
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g mleté vlašské ořechy
    • 20
      ks vlašské jádra na ozdobu
  • Poleva
    • 150
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce tuzemák
    • 1
      lžíce citronová kůra z jednoho citronu
    • 3
      lžíce horká voda

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky dejte do mísy robota, přidejte cukr a 8–10 minut šlehejte při střední rychlosti, vznikne světlý nadýchaný krém. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do žloutků přimíchejte ořechy a pak jemně stěrkou zapracujte bílky. Plech vyložte pečicím papírem a potřete jej vrstvou těsta, bude spíš nižší. Pečte 6–8 minut, dokud plát těsta nezrůžoví.

RADA: Mletá káva

2
Těsto nechte vychladnout. Mezitím připravte náplň. Máslo ušlehejte s cukrem a vejcem do pěny, nakonec přidejte mleté ořechy a řádně promíchejte. Plát těsta překrojte na polovinu, jednu část potřete poctivou vrstvou krému a přiklopte druhou částí těsta.

RADA: Aby bábovka nepopraskala

3
Na polevu do rendlíku vsypte cukr a po lžičkách přilévejte tuzemák. Přidejte citronovou kůru a pomalu po lžičkách přilévejte horkou vodu. Míchejte dohladka. poleva nemá být ani hustá, ani příliš řídká. Nalijte ji na korpus, nožem na něj vyznačte mřížku a do každého čtverečku položte půlku vlašského ořechu. Nechte ztuhnout v ledničce alespoň hodinu, raději přes noc.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové řezy

Sněhové řezy

Řezy Raffaelo

Řezy Raffaelo

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Svačina Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Horká voda Máslo Mleté vlašské ořechy tuzemák Vejce Vlašské jádra Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Pivní palačinky

Pivní palačinky

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Těstoviny s rajčaty

Těstoviny s rajčaty

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

162
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
69
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
60
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
35
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
33
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Ořechové pusinky
Ořechové pusinky
Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Ořechové rohlíčky Heda
Ořechové rohlíčky Heda
Ořechové řezy III.
Ořechové řezy III.
Ořechové řezy ledové - cukroví
Ořechové řezy ledové - cukroví
Ořechové řezy medové
Ořechové řezy medové
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact