• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové řezy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 64
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy
5fotografií
Nahrát fotku
 

Ořechové těsto, ořechová náplň a ořechy na ozdobu... Víc ořechový už tenhle moučník být nemůže. Pokud milujete vlašáky, neváhejte a pusťte se do pečení!

Zkuste přidat pár kapek domácího vanilkového extraktu!

Suroviny

10 porce
  • Těsto
    • 140
      g cukr krupice
    • 6
      ks vejce
    • 140
      g vlašské ořechy mleté
  • Náplň
    • 140
      g máslo
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g mleté vlašské ořechy
    • 20
      ks vlašské jádra na ozdobu
  • Poleva
    • 150
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce tuzemák
    • 1
      lžíce citronová kůra z jednoho citronu
    • 3
      lžíce horká voda

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky dejte do mísy robota, přidejte cukr a 8–10 minut šlehejte při střední rychlosti, vznikne světlý nadýchaný krém. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do žloutků přimíchejte ořechy a pak jemně stěrkou zapracujte bílky. Plech vyložte pečicím papírem a potřete jej vrstvou těsta, bude spíš nižší. Pečte 6–8 minut, dokud plát těsta nezrůžoví.

RADA: Mletá káva

2
Těsto nechte vychladnout. Mezitím připravte náplň. Máslo ušlehejte s cukrem a vejcem do pěny, nakonec přidejte mleté ořechy a řádně promíchejte. Plát těsta překrojte na polovinu, jednu část potřete poctivou vrstvou krému a přiklopte druhou částí těsta.

RADA: Aby bábovka nepopraskala

3
Na polevu do rendlíku vsypte cukr a po lžičkách přilévejte tuzemák. Přidejte citronovou kůru a pomalu po lžičkách přilévejte horkou vodu. Míchejte dohladka. poleva nemá být ani hustá, ani příliš řídká. Nalijte ji na korpus, nožem na něj vyznačte mřížku a do každého čtverečku položte půlku vlašského ořechu. Nechte ztuhnout v ledničce alespoň hodinu, raději přes noc.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové řezy

Sněhové řezy

Řezy Raffaelo

Řezy Raffaelo

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Svačina Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Horká voda Máslo Mleté vlašské ořechy tuzemák Vejce Vlašské jádra Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Vejce na maďarský způsob

Vejce na maďarský způsob

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

98
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
72
Boloňské špagety
Boloňské špagety
61
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
48
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
36
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Topmodelka Michaela Kociánová: Detaily svatby s boháčem!

Topmodelka Michaela Kociánová: Detaily svatby s boháčem!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Ořechové pusinky
Ořechové pusinky
Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Ořechové rohlíčky Heda
Ořechové rohlíčky Heda
Ořechové řezy III.
Ořechové řezy III.
Ořechové řezy ledové - cukroví
Ořechové řezy ledové - cukroví
Ořechové řezy medové
Ořechové řezy medové
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact