• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ořechové loučky vydatné
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové loučky vydatné

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové loučky vydatné
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g vlašské ořechy mleté
    • 250
      g moučkový cukr
    • 3
      ks bílek
    • 2
      lžíce strouhanka
  • Poleva
    • 2
      ks bílek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na těsto smícháme rukou v míse a necháme půl hodiny odležet. Strouhanka se spojí s bílky a ořechy. Na pocukrovaném vále vyválíme plát silný asi půl centimetru, natřeme polevou a chvilku necháme zaschnout. Nožem nebo rádýlkem krájíme loučky široké asi 1 cm a dlouhé 5 cm, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a sušíme při 120-150 °C asi půl hodiny. Loučky trošku povyskočí. Po půl hodině zkuste, nesmí být vevnitř mokrá. Ze spodu má být růžová, jestli vám bílek bude růžovět, přikryjte nahoře alobalem. Má zůstat bílý. Nechat rozležet 14 dnů, pak jsou krásně měkké. Pokud by se vám zdálo těsto řídké - velikostí bílků, přidejte ořechy a trošku strouhanky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové polštářky

Ořechové polštářky

Dobré ořechové pečivo

Dobré ořechové pečivo

Kalifornské ořechové muffinky

Kalifornské ořechové muffinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bopik | 6. 12. 2012 16:35

    Těsto je ohromně lepivé, chtěla jsem udělat z poloviční dávky, nakonec jsem musela přidat všechny v receptu uvedené ořechy i strouhanku (přitom na jeden a kus bílku). Vyválet se to nedalo absolutně, spíš do toho váleček obalit, to snad. Nakonec jsem udělala jakési trhanice (ve tvaru a výšce marokánek), ted je to v troubě. Snad to bude aspon dobré, když už to nebude pěkné. A cukrem jsem podsypávala hodně, ale nepomohlo to. Konzistence mi přišla jak na karbenátky, a i ty se tolik nelepí :( Kdyby mi nebylo líto surovin tak jsem ten polotovar vyhodila

  • Islapakova | 18. 12. 2011 19:29

    Dobré je nechat těsto uležet do druhého dne, těsto je kompatknější. Podsypávám cukrem při vyvylování. Možná byly větší bílky,ale doporučuju dělat těsta večer a druhý den zpravovávat.

  • Natalija1975 | 18. 12. 2011 17:53

    Dobrý den.Těšila jsem se na ně,ale bohužel se mi nepovedly.Těsto bylo příliš lepivé,i po přidáni více strouhanky se to lepilo stejně.Z válu jsem to sundavala úplně roztrhané.Našla jsem stejny recept ale tam se přidávají 3žloutky do těsta.nepovedlo se . :'( :'( :'( :-( :-( :-( :-(

  • Mikuláška | 4. 12. 2011 17:47

    Dlouho jsem tento recept hledala a konečně našla :-) Loučky jsou výborné, připomínají mi dětství, kdy pekla cukroví ještě naše babička. Dávám za jedna.

  • karlík | 2. 3. 2011 18:40

    dlouho jsem hledala v dětství jsem je milovala jsou super <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • hana Valentová | 18. 12. 2009 17:10

    Vyzkoušeno, na chuť vynikající, ale s těstem se pracovalo teda otřesně, takže mám takové patvary, těsto nebylo nijak tuhé a přendávání na plech byla tragoška, ale na chuť vynikající.

  • Ivana Šlapáková | 13. 10. 2009 20:22

    JJ, todle skutečně dělávala babička-Paříížské tyčinky. Moc dobré i ulezelé.Dělám je i já a skutečně je to hodně starý recept . Babička se to naučila v klášterní škole.

  • Helena Volovská | 20. 9. 2009 21:37

    Tento recept i v naší rodině patří mezi vánoční "stříbro". Říkáme tomu Pařížské tyčinky, děláme to jen z cukru, ořechů a bílku. Polevu na tyčinky TŘEME vařečkou (pozor mixér by vám z polevy udělal sníh!). Těsto nejdřív rádýlkem nakrájím a teprve potom polévám polevou. V opačném případě se vám poleva na rádýlko lepí. Dále postupuji identicky. I já dělám toto cukroví z 2 - 3 dávek a musím ho před vánocemi dobře schovat, jinak nezbyde. Přeji všem dobrou chuť.

  • helena sumarová | 30. 11. 2007 14:18

    V naší rodině se pečou od r. 1920 pod názvem Ořechové tyčinky. Jsou opravdu výborně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Moučkový cukr Strouhanka Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Rychlá broskvová buchta

Rychlá broskvová buchta

Thajská polévka

Thajská polévka

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Jednoduchá kávová roláda

Jednoduchá kávová roláda

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…
23
Rizoto s masem
Rizoto s masem
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Daniela Brzobohatá přiznala vyčerpání ze Zrádců: Ondra si na mně máknul!

Daniela Brzobohatá přiznala vyčerpání ze Zrádců: Ondra si na mně máknul!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Ořechové kytičky s krémem
Ořechové kytičky s krémem
Ořechové kytičky s máslovým krémem
Ořechové kytičky s máslovým krémem
Ořechové lístky
Ořechové lístky
Ořechové muffiny
Ořechové muffiny
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
Ořechové polštářky
Ořechové polštářky
  • Recepty.cz
  • Ořechové loučky vydatné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact