• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ořechová bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Ořechová bábovka II.

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechová bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 150
      g tuk
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 100
      g ořechy
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 125
      ml mléko

Postup přípravy receptu

1
Ve šlehači ušleháme tuk s cukrem a postupně zašleháme všech 5 žloutků. Navážíme polohrubou mouku, smícháme s práškem do pečiva, ořechy a nahrubo nastrouhanou čokoládou.
2
Z bílků našleháme tuhý sníh, který střídavě s moukovou směsí, rumem a mlékem zamícháme do máslové směsi.
3
Pečeme ve vymazané a vysypané bábovkové formě na 150 °C asi 3/4 hodiny - musíme zkusit špejlí, jestli se už těsto nelepí. Můžeme také péct na plechu nebo ve formě na chlebíček, který po vychladnutí rozkrojíme a naplníme čokoládovým krémem.
4
Je to moc dobrá "sváteční" bábovka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechová bábovka s čokoládou

Ořechová bábovka s čokoládou

Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 15. 11. 2011 14:41

    Opraveno, díky...

  • pippiva
    pippiva | 15. 11. 2011 14:34

    Mnozstvi mleka 1 l ????

  • Fanfan | 14. 11. 2010 12:47

    Výborná, opravdu mě nadchla. :-)

  • Jitka Horálková | 6. 4. 2009 19:55

    Vynikající bábovka! Dala jsem celý prášek do pečiva. Je opravdu vynikající, děkuji za recept

  • ivana horová | 13. 10. 2008 10:27

    Také jsem bábovku vyzkoušela, je moc dobrá. Cukru jsem dala také jen 200g a úplně to stačí. Jen doba pečení - při 150stC jsem jí pekla hodinu (!!!) a ještě nebyla dopečená. Pak jsem zvýšila teplotu na 170 a pekla ještě 15 minut. Takže příště budu péct rovnou na 170.

  • JANA z Brna | 28. 2. 2007 14:17

    Recept jsem vyzkoušela, jen jsem dala jen 200 g cukru, což je dostačující!! Jinak by byl moc sladký. Bábovka se povedla, je opravdu dobrá.

  • Jana z VM | 4. 9. 2006 10:19

    To jsem ráda, že Vám chutnala, Ivano ! Je opravdu excelentní, hodně sváteční, že?? Já ji nemohu moc často dělat, protože naši hoši s ořechama nemusí a my ji potom s mužem sežereme sami.....

  • Ivana | 3. 9. 2006 17:37

    Bábovku jsem vyzkoušela a je super. Dokonce by prý paní Jana měla dostat Nobelovu cenu za chuť! Čokoládu jsem nakrájela na kousky a místo mléka jsem dala šlehačku ( mléko jsem neměla). Moc děkuji za recept.

  • Jana z VM | 2. 6. 2005 10:49

    Teď jich máme dost, takže by se daly poslat, ale JAK?? Tu cestu "naší" poštou by určitě nepřežily!Jinak je fajn, když má člověk stále čerstvá domácí vajíčka, no.:o)

  • Jana Novakova | 1. 6. 2005 15:03

    Pani Jano, skoda ze spolu s receptem neposilate i domaci vajicka...pak by bylo peceni jedna radost.

  • Jana z VM | 3. 3. 2005 11:21

    Mě by zajímalo, kterápak Alena to je! Jestli je to ta, co dobře znám, ať se ozve!! A bábovku si udělej a pak ochutnej a vyraž na běžky, protože to se nejlépe spalují kalorie!! Sněhu je až až !!!

  • Alena | 3. 3. 2005 09:23

    No a to jsem chtěla zhubnout ... Díky Jano z VM za dobré recepty, jenom je číst je radost... Už je mám vytisknuté a čekám na příležitost.... No ale ještě mi poraď jak mám teda zhubnout, když máš takový dobroty.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hnědý rum Mléko Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Vanilkový koktejl

Vanilkový koktejl

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

18
Vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka
17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Treska pečená s paprikami
Treska pečená s paprikami
12
Veganské housky
Veganské housky
12
Bramborové noky
Bramborové noky

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Ořechová bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact