• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Opravdu celozrnný jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Opravdu celozrnný jablečný koláč

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opravdu celozrnný jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      sklenice ovesné vločky
    • pohanka
    • 1
      špetka anýz
    • 0,25
      lžička fenykl
    • 0,25
      lžička koriandr
    • zázvor
    • sůl
    • 1
      sklenice mouka Umleté ze: špaldy, ječmene, prosa ve stejném poměru
    • 2
      lžíce olej Na pečení Davert
    • voda Dle potřeby
  • Náplň
    • 6
      ks jablka (oloupaná a pokrájená)
    • 4
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      lžíce melasa (třtinová)
    • 2
      lžíce strouhaný kokos
    • 1
      lžíce maizena
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      ks hřebíček mletý
  • Na ozdobení
    • sušené švestky
    • švestky mražené
    • dýňová semínka nebo mandle

Postup přípravy receptu

1
Těsto: semeleme do mísy špaldu s kořením na jemno, zbytek obilí na polohrubo (pokud nemáte mlýnek na obilí, použijte celozrnnou mouku z obchodu + mleté koření). Přidáme olej, rukou promneme, přidáváme vodu a mísíme, až dostaneme tužší těsto. Mokrou rukou roztáhneme po dně Remosky a vytvarujeme 2-3 cm okraje. Dáme 10 minut zapéct. Remosku zespoda obalíme utěrkami, aby se dno lépe prohřálo.
2
Náplň: jablka oloupeme a nožem z nich do mísy vykrájíme kousky. Přidáme ostatní suroviny a promícháme.
3
Komplet: do předpečeného těsta narovnáme jablečnou směs a pečeme 30 minut. Poklademe půlkami švestek, mandlemi a posypeme semínky a dopečeme cca 20 minut. Po vychladnutí vyklopíme metodou talíř/talíř, pokapeme citrónem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Růžicový celozrnný koláč

Růžicový celozrnný koláč

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Bombastický celozrnný makovec s mrkví

Bombastický celozrnný makovec s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliška | 8. 4. 2008 15:18

    Opravdu výborný a hlavně zdravý koláč! Neměla jsem všechny potřebné ingredience, do náplně jsem tedy dala jablka, hnědý cukr, med, ořechy, trochu pudingového prášku. Velmi chytrý recept!

  • MartinV | 23. 3. 2007 17:17

    Zapomněl jsem na hlavní fór tohoto receptu: Těsto tvoří pouze 3-4 mm silnou kořeněnou skořápku, ve které si hoví 2 cm silná náplň s jablek a švestek. Nejlepší je buď čerstvý teplý, nebo naopak další den kdy těsto natáhne šťávu s jablek a změkne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Dýňová semínka Fenykl Hnědý cukr Hřebíček mletý Jablka Koriandr Maizena Melasa Mouka Olej Ovesné vločky Pohanka Skořice Strouhaný kokos Sůl Sušené švestky Švestky Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Houbové placičky s rýží

Houbové placičky s rýží

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Žampionové placičky (karbanátky)

Žampionové placičky (karbanátky)

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

135
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
38
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
24
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Podzimní proměna Kláry Issové: Shodila „listí“! Vlasy zničené peroxidem musely pryč

Podzimní proměna Kláry Issové: Shodila „listí“! Vlasy zničené peroxidem musely pryč

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Opilé řezy
Opilé řezy
Opilý Izidor - Lux
Opilý Izidor - Lux
Opravdový cheesecake s dírami jak ementál
Opravdový cheesecake s dírami jak…
Orangecello
Orangecello
Oravská kulaša
Oravská kulaša
Oreo cheesecake s bílou čokoládou
Oreo cheesecake s bílou čokoládou
  • Recepty.cz
  • Opravdu celozrnný jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact