• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Opilý jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Opilý jablečný koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilý jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 650
      g jablka
    • 1
      ks citron
    • 2
      lžíce rozinky
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 120
      g máslo
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 120
      g cukr
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme a nakrouháme na plátky. Kousky jablek ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Rozinky posypeme cukrem a přelijeme alkoholem. Necháme je přes noc uležet. Minimálně 5 hodin. Mouku smísíme s kypřícím práškem. V míse utřeme 90 g másla, 60 g cukru a vanilkový cukr. Přisypeme mouku a rukama prohněteme, až vznikne lehké žmolenkové těsto. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou a rozetřeme do ní těsto. Rozpálíme troubu na 200 °C. Na těsto vyrovnáme připravené plátky jablek a posypeme cukrem. Koláč vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Mezitím si připravíme polevu. Do pěny našleháme 30 g másla, 40 g cukru a vejce. Krátce před koncem pečení přelijeme koláč připravenou pěnou a posypeme ochucenými rozinkami. Pečeme ještě asi 10 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

Prune tart aneb netradičně opilý…

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Jablečný koláč "Tart Tatin"

Jablečný koláč "Tart Tatin"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Duchoňová | 30. 4. 2009 15:16

    Skvělý recept. Chuťově výborný, křehký. Dělala jsem přesně podle receptu. Dávám velkou jedničku:-)))

  • Alice | 5. 2. 2008 15:42

    takže tohle jsem zkusila a vůbec se mi to nepovedlo....jak by to mělo vypadat? celé se mi to rozsypalo, jako by se to neupeklo či vůbec nespojilo a to jsem to dělala přesně dle výše uvedeného. neříkám, že je tu něco špatně, hold i mně se občas něco nepovede, ale budu ráda za odpověď na konkrétní podobu tohoto koláče. díky.

  • Jana z VM | 21. 4. 2005 12:28

    Kdybys to, anonyme, dočetl až do konce, tak by ses do dozvěděl !! Ale stejně je Tvůj komentář velice vtipný, lepší, než nějaký narážky nechutný....

  • Anonym | 21. 4. 2005 10:12

    Kam dáme ty v rumu namočené hrozinky? Do těsta nebo s jablky na těsto nebo je než se koláč upeče prostě sníme jen tak a příjemně se přitom lízneme?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hnědý rum Jablka Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Minipizzy

Minipizzy

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Podzimní polévka s houbami

Podzimní polévka s houbami

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

87
Tuňákové těstoviny
Tuňákové těstoviny
74
Jahodové řezy V.
Jahodové řezy V.
67
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
67
Uzená polévka s kroupami a hráškem
Uzená polévka s kroupami…
62
Houbový kuba II.
Houbový kuba II.

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Opilý jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact