• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opilé broskvové poháry s amarettem
Napište svůj komentář k receptu

Opilé broskvové poháry s amarettem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přemýšlíte, co připravit na rodinnou oslavu? Vsaďte na tyto lahodné poháry provoněné mandlovým amarettem. Jsou jemné, úžasně nadýchané a ve skleněných pohárech vypadají náramně. Pro jejich dětskou verzi stačí vynechat likér a na namáčení použít pomerančovou šťávu.

Suroviny

6 porce
    • 300
      ml mléko
    • 3
      ks žloutky
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 3
      lžíce kukuřičný škrob
    • 3
      lžíce amaretto + na namáčení piškotů
    • 200
      ml smetana ke šlehání 31%
    • 3
      ks broskve zralé
    • 12
      ks cukrářské piškoty
    • 1
      hrst ostružiny

Postup přípravy receptu

1
Do kastrůlku dejte mléko, rozmíchejte v něm žloutky, přidejte cukr a škrob a dobře rozmíchejte. Přidejte amaretto a za stálého míchání a na mírném plameni pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, rychle zhoustne. Stáhněte plamen na minimum a stále míchejte. Asi po dvou minutách odstavte. Krém přelijte do čisté mísy, na povrch přitiskněte fólii a nechte zcela vychladnout. Šlehačku ušlehejte dotuha a zlehka vmíchejte do vychladlého krému.

RADA: Jak skladovat žloutky

2
Slupku broskví nakrojte do tvaru kříže, dejte je do mísy, zalijte vroucí vodou tak, aby byly všechny ponořené. Asi po třech minutách je vylovte a oloupejte, půjde to celkem snadno. Broskve zbavte pecek, pokrájejte a rozmixujte.
3
Na dno sklenek rozdělte asi polovinu broskvového pyré. Piškoty nalámejte na kousky velikosti sousta, namáčejte je v amarettu a skládejte do sklenek, spotřebujte jich asi polovinu. Přidejte ostružiny a bohatou vrstvu krému. Takto vrstvěte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Před podáváním uložte poháry do ledničky.

RADA: Borůvkový mls s meruňkami

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový pohár

Švestkový pohár

Pohár red velvet s borůvkami

Pohár red velvet s borůvkami

Pusinkový pohár s ovocem

Pusinkový pohár s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Broskve Cukr krupice Cukrářské piškoty Kukuřičný škrob Mléko Ostružiny Smetana ke šlehání žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Bublanina

Bublanina

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Krowky

Krowky

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

215
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
24
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Pesto z medvědího…
24
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
20
Bun Bo Nam Bo – Nudle s hovězím a zeleninou
Bun Bo Nam Bo – Nudle s…
19
Kremrole se sněhem a citronovou šťávou
Kremrole se sněhem a…

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Opékané pikantní bramborové plátky
Opékané pikantní bramborové plátky
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném…
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
Opilé řezy
Opilé řezy
Opilý Izidor - Lux
Opilý Izidor - Lux
  • Recepty.cz
  • Opilé broskvové poháry s amarettem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact