• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Napište svůj komentář k receptu

Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks skořice -celá
    • 8
      ks hřebíček -celý
    • 1
      l červené víno
    • 8
      ks hrušky -tvrdší
    • 8
      lžíce cukr
  • Dozdobení:
    • 180
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupeme, ale stopky jim necháme. Vložíme je do hrnce s vínem stopkou nahoru, přidáme koření a cukr, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni vaříme 20 minut. Hrušky pak vyndáme a víno dál vaříme (již na plném ohni). Zredukujeme jeho množství asi na třetinu, omáčka mírně zhoustne. Hrušky zespodu trošičku seřízneme, aby na talíři stály, nebo je rozkrojené položíme a přelijeme je omáčkou. Ozdobíme našlehanou šlehačkou smíchanou se zakysanou smetanou. Zdobit můžeme lístky máty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opilá hruška s brusinkami

Opilá hruška s brusinkami

Pošírovaná pečeně se zeleninou

Pošírovaná pečeně se zeleninou

Ryba v kořeněném vajíčku

Ryba v kořeněném vajíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Broučková | 23. 9. 2016 12:02

    Zkoušela jsem je včera a musím moc pochválit tu božskou chuť <3

  • Zuzana | 20. 12. 2014 21:12

    Úžasné! Spojení hrušky, vínové reduce a smetany je dokonalé a napadají mne jen samá superlativa.

  • Janina | 4. 11. 2011 11:38

    K hrušce můžeme ještě udělat vanilkovo skořicový krém - vanilkovou zmrzku smícháme se šlehačkou (nejlépe doma udělanou) a přidáme skořici. S horkou hruškou je to skvělá kombinace : <3 8-)

  • Chládková | 10. 10. 2011 17:38

    Tak časově náročné to ani nebylo a navíc je to úžasná delikatesa. Nakonec jsem ani nečekala tak dlouho na vyvaření vína a zahustila jsem zbytek vína rybízovou zavařeninou. Doporučuji.

  • Viktorka | 16. 8. 2011 20:32

    Časově náročnější, ale božské :-* <:-) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Z mléka / sýra Z ovoce Dezerty Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cukr Hřebíček Hrušky Skořice Smetana ke šlehání Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

Poslední sledované recepty

56
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
55
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
43
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
29
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
26
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Opečené toasty s mozzarellou
Opečené toasty s mozzarellou
Opékaná petržel
Opékaná petržel
Opékané pikantní bramborové plátky
Opékané pikantní bramborové plátky
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
  • Recepty.cz
  • Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact