• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šakšuka v paprikách
Napište svůj komentář k receptu

Šakšuka v paprikách

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách
5fotografií
Nahrát fotku
 

Šakšuka je zeleninový pokrm, který pochází původně z Libanonu. Papriky naplňte směsí rajčat a bylinek a dejte je zapéct. Dopřejte jim v troubě alespoň 20 minut, díky delšímu pečení dužina změkne a nasytí se chutěmi.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • olivový olej
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • 1
      stroužek česnek
    • 10
      snítka snítka tymiánu
    • 1
      hrst petržel hladkolistá
    • 2
      ks paprika
    • 4
      ks křepelčí vajíčka
    • sůl
    • pepř mletý
    • pečivo k podávání

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na troše olivového oleje, restujte asi 3 minuty. Přilijte rajčata a duste bez poklice 5–8 minut, aby se tekutina zredukovala. Přidejte nadrcený česnek, většinu nasekaných bylin, ochuťte solí a pepřem a asi minutu či dvě povařte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Papriky rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Naplňte je rajčatovou směsí, naskládejte na pekáč či plech a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C, asi 20 minut.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

3
Papriky vyndejte z trouby, v každé udělejte lžičkou důlek. Do mističky opatrně rozklepněte jedno křepelčí vejce a vyklopte ho do prvního rajčatového lůžka. Stejně pokračujte i s ostatními. Pokud papriky neleží rovně, podložte je srolovaným kouskem alobalu, aby vejce nevytekla ven. Vraťte do trouby a pečte ještě 8 minut. Hotové papriky osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a posypte zbytkem bylinek. Podávejte s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šašlik z hlívy

Šašlik z hlívy

Špíz vegetarián

Špíz vegetarián

Jarní šakšuka

Jarní šakšuka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Křepelčí vajíčka Olivový olej Paprika Pečivo Pepř mletý Petržel Sekaná rajčata Snítka tymiánu Sůl

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablka v županu

Jablka v županu

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Koláč z jogurtů s drobenkou

Koláč z jogurtů s drobenkou

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Salát Caprese

Salát Caprese

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

72
Bábovkový dort
Bábovkový dort
38
Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle
Sýrová omáčka s…
19
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…
Šajtky
Šajtky
Šakerbura - sladké taštičky po Ázerbájdžánsku
Šakerbura - sladké taštičky po…
Šalamounské řezy
Šalamounské řezy
Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Šalvěj v županu
Šalvěj v županu
  • Recepty.cz
  • Šakšuka v paprikách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact