• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Napište svůj komentář k receptu

Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks skořice -celá
    • 8
      ks hřebíček -celý
    • 1
      l červené víno
    • 8
      ks hrušky -tvrdší
    • 8
      lžíce cukr
  • Dozdobení:
    • 180
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupeme, ale stopky jim necháme. Vložíme je do hrnce s vínem stopkou nahoru, přidáme koření a cukr, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni vaříme 20 minut. Hrušky pak vyndáme a víno dál vaříme (již na plném ohni). Zredukujeme jeho množství asi na třetinu, omáčka mírně zhoustne. Hrušky zespodu trošičku seřízneme, aby na talíři stály, nebo je rozkrojené položíme a přelijeme je omáčkou. Ozdobíme našlehanou šlehačkou smíchanou se zakysanou smetanou. Zdobit můžeme lístky máty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opilá hruška s brusinkami

Opilá hruška s brusinkami

Pošírovaná pečeně se zeleninou

Pošírovaná pečeně se zeleninou

Ryba v kořeněném vajíčku

Ryba v kořeněném vajíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Broučková | 23. 9. 2016 12:02

    Zkoušela jsem je včera a musím moc pochválit tu božskou chuť <3

  • Zuzana | 20. 12. 2014 21:12

    Úžasné! Spojení hrušky, vínové reduce a smetany je dokonalé a napadají mne jen samá superlativa.

  • Janina | 4. 11. 2011 11:38

    K hrušce můžeme ještě udělat vanilkovo skořicový krém - vanilkovou zmrzku smícháme se šlehačkou (nejlépe doma udělanou) a přidáme skořici. S horkou hruškou je to skvělá kombinace : <3 8-)

  • Chládková | 10. 10. 2011 17:38

    Tak časově náročné to ani nebylo a navíc je to úžasná delikatesa. Nakonec jsem ani nečekala tak dlouho na vyvaření vína a zahustila jsem zbytek vína rybízovou zavařeninou. Doporučuji.

  • Viktorka | 16. 8. 2011 20:32

    Časově náročnější, ale božské :-* <:-) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Z mléka / sýra Z ovoce Dezerty Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cukr Hřebíček Hrušky Skořice Smetana ke šlehání Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Malý korpus

Malý korpus

Bylinkové kotlety na houbách

Bylinkové kotlety na houbách

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

66
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
43
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
19
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Opečené toasty s mozzarellou
Opečené toasty s mozzarellou
Opékaná petržel
Opékaná petržel
Opékané pikantní bramborové plátky
Opékané pikantní bramborové plátky
Opilá hruška s brusinkami
Opilá hruška s brusinkami
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
  • Recepty.cz
  • Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact