• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Olejová bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Olejová bábovka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Olejová bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Ve vyšší nádobě vyšleháme sníh ze tří bílků. Potom stejným nástrojem rozmícháme mouku, moučkový cukr, vanilinový cukr, žloutky, olej a mléko. Ke konci přidáme prášek do pečiva a úplně nakonec lehce lopatičkou vmícháme sníh.
2
Vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme při teplotě cca 200 °C po dobu 40-45 minut.Možno do poloviny těsta vmíchat kakao nebo jemně mletou kávu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Bábovka olejová

Bábovka olejová

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta | 3. 3. 2017 18:44

    Tak nevím teda...jenom jedna decka oleje a mléka? doufám, že je to překlep, tak jsem dala od každého hrneček. a 200° je moc, protože bábovka začala po deseti minutách černat :-/ po 30 minutách jsem jí vytáhla, tak jsem zvědavá, jestli je vůbec hotová. Měla jsem péct jinou :(

  • Lenka Kristová | 1. 11. 2007 19:51

    Když se forma vysype místo moukou strouhankou, je bábovka zhora krásně křupavá.

  • Kateřina Toboláková | 1. 11. 2007 08:49

    No tak jsme na to přišla !! Všem moc děkuji !Dělala jsme bábovku znova a pořádně jsem jsem vymastila formu a pak po upečení jen obrátila a šla hned sama.. Děkuji..

  • Linda Klein | 26. 10. 2007 12:35

    Katko, pecu uz 30 let a jeste nikdy se mi nestalo, ze by se babovka nevyklopila. Formu dukladne vymazu maslem a vysypu hladkou moukou (nekdo pouziva polohrubou, ale mne se hladka mouka osvedcila). Po vytazeni z trouby necham chvili vyhladit a pak lehce "prejedu" spejli kolem okraju babovky, stejne tak kolem stredu babovky. Pak babovku krasne vyklopim (testo je naprosto neporusene). Drzim palce, at jste priste uspesnejsi :-))

  • Tereza J. | 26. 10. 2007 10:25

    Katka, možno ste formu zle vymastili. Ak vám na budúce nebu chcieť bábovka von, po vybratí z rúry ju postavte na utierku namočenú do studenej vody. Chyžte utierkou aj boky formy. Vznikne para a bábovka sa pekne uvoľní. To platí aj pre koláč na plechu, ak mastíte plech a koláč nechce von.

  • Di | 26. 10. 2007 07:17

    Katko, možná bábovku vyklápíte brzy po vytažení z trouby. Je potřeba počkat, až se těsto "pustí" okrajů nádoby. Bábovku (nebo) dort vyndám z trouby, položím třeba na větší hrnec nebo sítko, aby zespoda měla přístup chladnějšího vzduchu, a přehodím pečícím papírem nebo utěrkou. Počkám, až se těsto odchlípne od okrajů. Pak už můžete vyklopit kdykoliv. Už mě sice tady někdo za tento postup kritizoval, že prý bude těsto mokré, ale není to ani trochu pravda - vždyť přece musím bábovku dobře propéci. Je to osvědčený postup, který jsem se naučila od manželovy maminky.

  • Lenka Kristová | 25. 10. 2007 23:52

    Kateřino, já po upečení na horkou formu položím mokrou utěrku a nechám 10 minut, vyklopit pak jde vždy.

  • Kateřina Toboláková | 25. 10. 2007 20:39

    Mám dotaz !! Tuto bábovku jsem dělala, ale nepovedla se mi, prostě těsto bylo výborné, ale když jsem jí vyklápěla s formy, tak se mi vyklopila jenom jedna půlka. A to se mi stalo už tak dvaktrát, neví te někdo čím to může být ?? Jsem s toho docela nešťastná, předem děkuji:o))

  • jolana matejovská | 9. 6. 2007 07:50

    je opravdu dobrá všem v práci chutnala

  • Eva | 28. 2. 2006 00:53

    nahodou babovka je vyborna...delam ji uz nekolik let.

  • Jana z VM | 23. 2. 2005 08:01

    Proč někdo zase blbne a aniž by tento recept zkusil, hned dává trojku ? Nedovedu to ppochopit....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

90
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Zadlužený Datel se pochlubil těhotenstvím: »Exekučátka« naštvala Kočendovou!

Zadlužený Datel se pochlubil těhotenstvím: »Exekučátka« naštvala Kočendovou!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Olejová bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact