• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Olejová bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Olejová bábovka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Olejová bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Ve vyšší nádobě vyšleháme sníh ze tří bílků. Potom stejným nástrojem rozmícháme mouku, moučkový cukr, vanilinový cukr, žloutky, olej a mléko. Ke konci přidáme prášek do pečiva a úplně nakonec lehce lopatičkou vmícháme sníh.
2
Vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme při teplotě cca 200 °C po dobu 40-45 minut.Možno do poloviny těsta vmíchat kakao nebo jemně mletou kávu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Bábovka olejová

Bábovka olejová

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta | 3. 3. 2017 18:44

    Tak nevím teda...jenom jedna decka oleje a mléka? doufám, že je to překlep, tak jsem dala od každého hrneček. a 200° je moc, protože bábovka začala po deseti minutách černat :-/ po 30 minutách jsem jí vytáhla, tak jsem zvědavá, jestli je vůbec hotová. Měla jsem péct jinou :(

  • Lenka Kristová | 1. 11. 2007 19:51

    Když se forma vysype místo moukou strouhankou, je bábovka zhora krásně křupavá.

  • Kateřina Toboláková | 1. 11. 2007 08:49

    No tak jsme na to přišla !! Všem moc děkuji !Dělala jsme bábovku znova a pořádně jsem jsem vymastila formu a pak po upečení jen obrátila a šla hned sama.. Děkuji..

  • Linda Klein | 26. 10. 2007 12:35

    Katko, pecu uz 30 let a jeste nikdy se mi nestalo, ze by se babovka nevyklopila. Formu dukladne vymazu maslem a vysypu hladkou moukou (nekdo pouziva polohrubou, ale mne se hladka mouka osvedcila). Po vytazeni z trouby necham chvili vyhladit a pak lehce "prejedu" spejli kolem okraju babovky, stejne tak kolem stredu babovky. Pak babovku krasne vyklopim (testo je naprosto neporusene). Drzim palce, at jste priste uspesnejsi :-))

  • Tereza J. | 26. 10. 2007 10:25

    Katka, možno ste formu zle vymastili. Ak vám na budúce nebu chcieť bábovka von, po vybratí z rúry ju postavte na utierku namočenú do studenej vody. Chyžte utierkou aj boky formy. Vznikne para a bábovka sa pekne uvoľní. To platí aj pre koláč na plechu, ak mastíte plech a koláč nechce von.

  • Di | 26. 10. 2007 07:17

    Katko, možná bábovku vyklápíte brzy po vytažení z trouby. Je potřeba počkat, až se těsto "pustí" okrajů nádoby. Bábovku (nebo) dort vyndám z trouby, položím třeba na větší hrnec nebo sítko, aby zespoda měla přístup chladnějšího vzduchu, a přehodím pečícím papírem nebo utěrkou. Počkám, až se těsto odchlípne od okrajů. Pak už můžete vyklopit kdykoliv. Už mě sice tady někdo za tento postup kritizoval, že prý bude těsto mokré, ale není to ani trochu pravda - vždyť přece musím bábovku dobře propéci. Je to osvědčený postup, který jsem se naučila od manželovy maminky.

  • Lenka Kristová | 25. 10. 2007 23:52

    Kateřino, já po upečení na horkou formu položím mokrou utěrku a nechám 10 minut, vyklopit pak jde vždy.

  • Kateřina Toboláková | 25. 10. 2007 20:39

    Mám dotaz !! Tuto bábovku jsem dělala, ale nepovedla se mi, prostě těsto bylo výborné, ale když jsem jí vyklápěla s formy, tak se mi vyklopila jenom jedna půlka. A to se mi stalo už tak dvaktrát, neví te někdo čím to může být ?? Jsem s toho docela nešťastná, předem děkuji:o))

  • jolana matejovská | 9. 6. 2007 07:50

    je opravdu dobrá všem v práci chutnala

  • Eva | 28. 2. 2006 00:53

    nahodou babovka je vyborna...delam ji uz nekolik let.

  • Jana z VM | 23. 2. 2005 08:01

    Proč někdo zase blbne a aniž by tento recept zkusil, hned dává trojku ? Nedovedu to ppochopit....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

50 minut
Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

25
Brownies z USA
Brownies z USA
22
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
21
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Bývalka Cristiana Ronalda Šajková: Půlnoc? Čas na sexy zhoupnutí

Bývalka Cristiana Ronalda Šajková: Půlnoc? Čas na sexy zhoupnutí

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

  • Recepty.cz
  • Olejová bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact