• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Okurky znojemské
Napište svůj komentář k receptu

Okurky znojemské

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Okurky znojemské
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • okurky nakladačky
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      snítka kopr
    • 7
      ks pepř celý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      dl ocet
    • 120
      g cukr
    • 14
      ks cukerin
    • 50
      g sůl

Postup přípravy receptu

1
Do každé zavařovací sklenice (0,7 l) dáme několik koleček mrkve, plátky cibule, kousek čersvého kopru, 4 kuličky nového koření, 7 kuliček celého pepře, 1 hřebíček, 1 bobkový list a ukládáme očištěné okurky. V polovině sklenice přidáme po obvodu sklenice opět pár koleček mrkve a cibule. Obsah sklenice je pak pěkně barevný. Kdo má rád pikantnější, může přidat kousek čerstvého křenu.
2
Nálev: 12,5 dcl vody, 4 dcl octa, 14 cukerínů, 120 g cukru, 50 g soli, svaříme a vlažným nálevem zalijeme okurky. Množství nálevu vystačí asi na 7 sklenic.
3
Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut na 80 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Znojemské okurky

Znojemské okurky

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Znojemské vepřové plátky

Znojemské vepřové plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra z Dc | 23. 8. 2007 10:45

    No tak z dehtu kamenouhelného :-) ale také mě udivili ingredience :-))

  • Hana | 23. 8. 2007 10:22

    pro Věru: už jsem se také podívala na vyhledávač:-)))

  • Tereza J. | 23. 8. 2007 10:19

    ak som si našla sacharín aj cukerín a výsledok je tu : sacharín - cukerín, imid kyseliny O-sulfobenzoovej, umelé sladidlozdroj : http://www.kulturistika.sk/pages/slovnik/s.htmSacharín - alias cukerín - umelý cukorIde o najstaršie syntetické sladidlo. Bolo objavené v roku 1879. Je 300 až 500 krát sladšie ako cukor sacharóza. V potravinárstve sa používa jeho lepšie rozpustná sodná soľ - sacharín sodný označovaný kódom E954. Nemajú výživnú hodnotu a len nahradzujú cukor ako požívatinu, nie však ako potravinu. V tele je pomerne neškodný, zväčšej časti prechádza tráviacim ústrojenstvom nezmenenýzdroj : http://www.maximo-sk.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=660&Itemid=170

  • Vlaďka | 23. 8. 2007 07:36

    COŽE????!!!!!

  • Věra z Dc | 22. 8. 2007 14:39

    Cukerin a sacharin je prý totéž a vyrábí se prý z dehru kamenouhelnéhho :-))

  • Hana | 22. 8. 2007 13:20

    Je cukerin a a sacharin totéž? Děkuji

  • Eva Mlýnská | 22. 8. 2007 11:27

    Proč autor nazval tyto okurky "Znojemské"? Tyto ingredience se znojemskými okurkami moc společného nemají i když proti chuti žádný dišputát.

  • Zdenka K, | 21. 8. 2007 11:17

    Proti chuti žádný dišputát- říkávala moje babička/dodnes nevím co ten dišputát/ byl ale, ale semínko do okurek dávala, dávám i já .A ještě letos z posledních okurek ze skeníku zkusím váš recept bez semínka , křenu i tymiánu a ochutnám a uvidím a dám vám za pravde :)))

  • Alena Tesařová | 21. 8. 2007 07:26

    Tyto okurky zavařuji již 25 let, jiné nám nechutnají a sklízím chválu i od návštěv. Hořčičné semínko nesnáším ani v čalamádě, natož v okurkách. Stejným způsobem zavařuji i papriky plněné zelím.

  • Tereza J. | 20. 8. 2007 19:04

    Zdenka, nemusí byť horčičné semienko, aj tak môžu byť uhorky chutné :)))

  • Zdenka Korábová | 20. 8. 2007 17:45

    do nakládaných okurek patří hořčičné semínko , jinak to není ono, bez semínka je nálev je jako na nakládání masa na svíčkovou a ještě kousek křenu a špetička tymiánu dodá okutkám šmrnc

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zavařování & nakládání Zavařování okurek
Přílohy Ostatní Zeleninové Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukerin Cukr Hřebíček Kopr Mrkev Nové koření Ocet Okurky nakladačky Pepř celý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Františky

Františky

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

91
Marinované kuře v medu a sojové omáčce
Marinované kuře v medu a…
43
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
37
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…
37
Bulharské papriky s Balkánem
Bulharské papriky s…
35
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak její šatník odráží znamení Štíra?

Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak její šatník odráží znamení Štíra?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Rozdováděný William řádil v Brazílii: Co takhle smeč, princi?

Rozdováděný William řádil v Brazílii: Co takhle smeč, princi?

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

  • Recepty.cz
  • Okurky znojemské
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact