• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Okurky znojemské
Napište svůj komentář k receptu

Okurky znojemské

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Okurky znojemské
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • okurky nakladačky
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      snítka kopr
    • 7
      ks pepř celý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      dl ocet
    • 120
      g cukr
    • 14
      ks cukerin
    • 50
      g sůl

Postup přípravy receptu

1
Do každé zavařovací sklenice (0,7 l) dáme několik koleček mrkve, plátky cibule, kousek čersvého kopru, 4 kuličky nového koření, 7 kuliček celého pepře, 1 hřebíček, 1 bobkový list a ukládáme očištěné okurky. V polovině sklenice přidáme po obvodu sklenice opět pár koleček mrkve a cibule. Obsah sklenice je pak pěkně barevný. Kdo má rád pikantnější, může přidat kousek čerstvého křenu.
2
Nálev: 12,5 dcl vody, 4 dcl octa, 14 cukerínů, 120 g cukru, 50 g soli, svaříme a vlažným nálevem zalijeme okurky. Množství nálevu vystačí asi na 7 sklenic.
3
Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut na 80 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Znojemské okurky

Znojemské okurky

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Znojemské vepřové plátky

Znojemské vepřové plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra z Dc | 23. 8. 2007 10:45

    No tak z dehtu kamenouhelného :-) ale také mě udivili ingredience :-))

  • Hana | 23. 8. 2007 10:22

    pro Věru: už jsem se také podívala na vyhledávač:-)))

  • Tereza J. | 23. 8. 2007 10:19

    ak som si našla sacharín aj cukerín a výsledok je tu : sacharín - cukerín, imid kyseliny O-sulfobenzoovej, umelé sladidlozdroj : http://www.kulturistika.sk/pages/slovnik/s.htmSacharín - alias cukerín - umelý cukorIde o najstaršie syntetické sladidlo. Bolo objavené v roku 1879. Je 300 až 500 krát sladšie ako cukor sacharóza. V potravinárstve sa používa jeho lepšie rozpustná sodná soľ - sacharín sodný označovaný kódom E954. Nemajú výživnú hodnotu a len nahradzujú cukor ako požívatinu, nie však ako potravinu. V tele je pomerne neškodný, zväčšej časti prechádza tráviacim ústrojenstvom nezmenenýzdroj : http://www.maximo-sk.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=660&Itemid=170

  • Vlaďka | 23. 8. 2007 07:36

    COŽE????!!!!!

  • Věra z Dc | 22. 8. 2007 14:39

    Cukerin a sacharin je prý totéž a vyrábí se prý z dehru kamenouhelnéhho :-))

  • Hana | 22. 8. 2007 13:20

    Je cukerin a a sacharin totéž? Děkuji

  • Eva Mlýnská | 22. 8. 2007 11:27

    Proč autor nazval tyto okurky "Znojemské"? Tyto ingredience se znojemskými okurkami moc společného nemají i když proti chuti žádný dišputát.

  • Zdenka K, | 21. 8. 2007 11:17

    Proti chuti žádný dišputát- říkávala moje babička/dodnes nevím co ten dišputát/ byl ale, ale semínko do okurek dávala, dávám i já .A ještě letos z posledních okurek ze skeníku zkusím váš recept bez semínka , křenu i tymiánu a ochutnám a uvidím a dám vám za pravde :)))

  • Alena Tesařová | 21. 8. 2007 07:26

    Tyto okurky zavařuji již 25 let, jiné nám nechutnají a sklízím chválu i od návštěv. Hořčičné semínko nesnáším ani v čalamádě, natož v okurkách. Stejným způsobem zavařuji i papriky plněné zelím.

  • Tereza J. | 20. 8. 2007 19:04

    Zdenka, nemusí byť horčičné semienko, aj tak môžu byť uhorky chutné :)))

  • Zdenka Korábová | 20. 8. 2007 17:45

    do nakládaných okurek patří hořčičné semínko , jinak to není ono, bez semínka je nálev je jako na nakládání masa na svíčkovou a ještě kousek křenu a špetička tymiánu dodá okutkám šmrnc

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zavařování & nakládání Zavařování okurek
Přílohy Ostatní Zeleninové Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukerin Cukr Hřebíček Kopr Mrkev Nové koření Ocet Okurky nakladačky Pepř celý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou

Zapečené brambory s kuřecím masem a…

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

Jednoduchá krkovička s kapustičkami - minutka

Jednoduchá krkovička s kapustičkami -…

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

33
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
18
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Rozvod jí sluší! Nicole Kidmanová po rozpadu manželství: Razantní změna vzhledu

Rozvod jí sluší! Nicole Kidmanová po rozpadu manželství: Razantní změna vzhledu

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Okurky znojemské
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact