• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Odlehčený kynutý knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Odlehčený kynutý knedlík

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Odlehčený kynutý knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hrubá mouka
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 100
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      ml minerální voda neochucená

Postup přípravy receptu

1
Smícháme tekutiny dohromady, odebereme 10 lžic, přidáme cukr a droždí. Necháme v teple vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, vejce a vzešlý kvásek, zamícháme a postupně přiléváme tekutinu. Zpracujeme tuhé těsto, které necháme 30 minut v teple kynout.
2
Po nakynutí rozdělíme na 3 bochánky, ze kterých vyválíme 3 šišky, přikryjeme a necháme ještě 10 minut nakynout. Poté je házíme do vroucí vody (já na dno sypu trochu mouky - aby se nepřilepily) a vaříme přikryté na mírném ohni 20 minut. Po 10 minutách obrátíme.
3
Tyto knedlíky nejsou tak těžké a syté jako klasické kynuté. Mohou je jíst i lidé, kteří musejí dodržovat šetřící dietu.
4
Poznámka: Tekutiny je třeba někdy více, někdy méně. Proto nepřiléváme všechnu tekutina naráz. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hawy | 21. 10. 2012 09:21

    Já bych řekla, že tou minerálkou, je nadýchaný, lehký...stačí uvařit a uvidíte sama. Já už jiné kynuté nedělám ;-)

  • Ivana Samcová | 23. 7. 2009 14:18

    Knedlíky vařím taky už jen v páře, ale na rozdíl od Anny, nepoužívám utěrku, ale jak pařáček, tak i knedlíky potírám olejem. Stejně vařím už i bramborový knedlík. Moc nám to tak chutná.

  • Anna Vobroučková | 23. 7. 2009 12:12

    Knedlíky vařím v páře,je to super,neprasknou neosliznou,nepřevaří se.Jednoduše dám do hrnce pařáček ,vodu pod něj a na něj utěrku.Knedlíky na utěrku,je dobré vytahnout utěru mezi ,aby se neslepily,i po stranách.Vařím bez kontroly 20-25 min.,jen pozor,aby se vám nevyvařila voda.

  • Dagmar Bartůšková | 23. 7. 2009 11:19

    Nejlepší recept na kynutý knedlík, jaký jsëm kdy vyzkoušela :-)

  • Gábina Houšková | 21. 3. 2007 13:31

    Markéto, čím je tento knedlík odlehčený? Zdá se mi stejný jako jiné kynuté knedlíky, ale moc jsem jich nevařila, tak nevím.

  • Dáša | 21. 3. 2007 13:22

    Můj muž má nemocnou slinivku a proto jsem zkusila váš knedlík,(Udělala jsem ho už včera aby nebyl úpně čerstvý a i tak zůstal vláčný a na chuti mu nic neubralo)Je opravdu výborný.I já jsem si pochutnala.Jiný už dělat nebudu.Díky za recept...

  • Zlatica | 15. 3. 2007 09:02

    Ja pripravujem dokonca bez vajíčka a vôbec tam nechýba.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hrubá mouka Minerální voda Mléko Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Buřty na pivu

Buřty na pivu

Uzena polévka se zeleninou a bramborem.

Uzena polévka se zeleninou a…

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

47
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Jahodovo-rebarborový koláč
Jahodovo-rebarborový…
16
Klasické lečo
Klasické lečo
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Odlehčený kynutý knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact