• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Obyčejný piškotový dort
Napište svůj komentář k receptu

Obyčejný piškotový dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obyčejný piškotový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 4
      ks vejce větší nebo 5 menších
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 160
      g hrubá mouka
    • citronová kůra
    • 1
      hrst mleté vlašské ořechy nebo 2
    • 4
      lžíce horká voda
  • Krém
    • 200
      g máslo 160-200
    • 50
      g hera
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 1
      lžíce polohrubá mouka
    • 4
      dl mléko 3-4
  • Na dohotovení
    • káva může být rozpustná, já dávám raději zrnkovou i s trochou sedliny
    • hnědý rum nebo Likér

Postup přípravy receptu

1
Bílky našlehám se špetkou soli (jdou lépe šlehat), přidám část cukru. Žloutky našlehám se zbylým cukrem a horkou vodou. Opatrně smíchám se sněhem a přidám sypké části. Ořechy nemusí být, ale s nimi je to lepší. Žádný prášek do pečiva! Dort upeču v předehřáté troubě.
2
Formu vymazávám raději dvakrát (viz. Diskuze) nebo dávám na dno papír. Lepší je upéci ho alespoň půl dne předem, lépe se krájí.
3
Uvařím pudinkovo-moučnou kaši, prošlehám ji s částí cukru, se zbylým cukrem našlehám tuky a opatrně smíchám (vše dělám ručním šlehačem). Část krému lze ochutit kakaem nebo rozehřátou čokoládou nebo obojím.
4
Dort rozkrojím na díly, které silně prokapu rumem a kávou (především prostřední díly). Složím dohromady a lehce zatížím (například prkénkem) aby se "srovnal". Pak ho nechám ztuhnout v lednici.
5
Poté dozdobím strany, které pomažu krémem a obalím je v nastrouhaných oříšcích, a samozřejmě vrch. Čokoládovou polevu většinou nedávám, maximálně z ní udělám na povrchu pár stříkanců.To je vše.
6
Dort dělám alespoň den předem, než se bude konzumovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obyčejný chléb se zrníčky

Obyčejný chléb se zrníčky

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Luboš | 29. 3. 2011 17:38

    Dobrý recept! Jen jsem neodhadl ten objem. takže mám trošku šišounka :-)) !!!

  • Di | 31. 8. 2006 09:45

    To není podobný recept Pavlo. V tom mém převažují sypké suroviny, ten druhý jich má naopak minimum. Na piškotový dort je potřeba troubu trochu předehřát (stupně nedokážu odhadnout, moje trouba je neuvádí, ale péci mírně, aby se korpus propekl (tenký plát se naopak peče rychle, aby se nevysušil). Dort je upečený, když se Vám prst neboří do těsta a těsto je pružné. Nebo když vbodnete špejli, která zůstane po vytažení čistá. Trvá to asiu půl až třičtvrtě hodiny. Záleží na troubě.

  • Pavla Tyrolerova | 1. 8. 2006 19:11

    Podobny recept na piskotovy dort je rovnez uveden pod hlavickou 1,2,3-nejlepsi dort. V tom receptu se uvadi pomer vajec, mouky a cukru, takze si jej kazdy muze uzpusobit podle toho jak velky dort chce udelat (kolik vajec chce pouzit). Velmi bych ocenila kdyby byla u receptu uvedena teplota trouby a delka peceni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Chlazení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hera Hnědý rum Horká voda Hrubá mouka Káva Máslo Mléko Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Polohrubá mouka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými…

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Piña colada / Koktejly

Piña colada / Koktejly

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
30
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
23
French toast
French toast
23
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Agáta Hanychová si obula: »Koše na odpadky«! Za 50 tisíc…

Agáta Hanychová si obula: »Koše na odpadky«! Za 50 tisíc…

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Obyčejný piškotový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact