• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Obyčejný chléb se zrníčky
Napište svůj komentář k receptu

Obyčejný chléb se zrníčky

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obyčejný chléb se zrníčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      dl voda
    • 2
      lžíce ocet
    • 3
      lžička sůl
    • 2
      lžička cukr
    • 400
      g hladká mouka pšeničná
    • 100
      g celozrnná mouka žitná
    • 100
      g špaldová mouka celozrnná
    • 2
      lžička kmín
    • 2
      lžíce semínka dýňová a slunečnicová
    • 1
      lžíce otruby pšeničné
    • 1
      lžička droždí sušené

Postup přípravy receptu

1
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný, bochník velký, kůrka střední. Po upečení vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Mouku špaldovou lze nahradit pšeničnou moukou celozrnnou, pšeničné otruby nejsou povinné (ovšem chléb je po nich jemnější), semínka můžeme namíchat i v jiných poměrech dle své chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristyna N. | 27. 3. 2011 17:16

    Jsem teprve začátečník s pekárnou, ale tenhle chlebík se vážně povedl. Jeden z mála, který se nepropadl :-)

  • Martina Hanáčková | 8. 9. 2009 11:53

    Když jsem si před dvěmi léty kupovala pekárnu, tak byl tento chleba mezi prvními, které jsem zkoušela a peču jej dodnes. Mám ho nejraději. I kvůli těm semínkám :-). Zkoušela jsem i obměny.Místo špaldové mouky dávám celozrnnou pšeničnou a posledně jsem ubrala 100 g hl. mouky a pekla ze 150 g celozrnné pšeničné a 150 g celozrnné žitné. Jo a dávám 1 1/2 balíčku sušeného droždí. Tento chleba se vždy povedy a díky semínkám je sytý.

  • Magda | 12. 3. 2008 09:53

    Tento chleba patří zatím mezi naše nejoblíbenější chleby.

  • Margita Polešenská | 6. 2. 2008 12:06

    Včera som piekla, ale nebol chlieb podľa mojich predstáv až tak úžasný. Pani Danuše všetky Vaše recepty na chlebík postupne robím, sú veľmi chutné. Tento hneď od začiatku sa mi nezdal, pretože sa mi cesto chytalo po bokoch a na jednom mieste sa točilo. Neviem, kde by som robila chybu, ale som rozmýšľala, nejde tam aj aspoň 1 lyžička oleja? Chlieb bol tiež na povrchu dosť bledý, hoci som pridala 10 minút na pečenie.

  • Tereza J. | 6. 1. 2008 09:33

    Tento chlebík som včera upiekla ako vzorku, išli sme k sestre na návštevu. Len namiesto celozrnej múky som dala múku ovsenú, ale chlebík bol výborný. Švagor nafotil, skôr nemohol jesť, takže fotku pošlem:))) A ešte jedničečka:)))

  • Maruš | 5. 3. 2007 12:53

    Dýňová i slunečnicová semínka dostanou koupit už vyloupaná,můžete je používat bez dalších úprav.Kupuju ve zdravé výživě,jsou k dostání i v různých marketech.

  • Katka Altmanová | 5. 3. 2007 12:48

    Olino-určitě!! Já kupuji vše vyloupané.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 3. 2007 12:26

    Olino, semínka se prodávají už vyloupaná, zkuste se popídit. Slunečnici loupat ručně bych teda nechtěla...

  • Olina | 4. 3. 2007 21:59

    Prosim o radu zda semena slunečnicová a dýňová předem vyloupat.Díky Olina

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Ocet Otruby Semínka Špaldová mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Steak Diane

Steak Diane

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

83
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
54
Jablečná buchta
Jablečná buchta
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
26
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Obrácený jablečný koláč
Obrácený jablečný koláč
Obrácený koláč s ananasem
Obrácený koláč s ananasem
Obrácený koláč s nektarinkami
Obrácený koláč s nektarinkami
Ocet z růží
Ocet z růží
Octové těsto místo listového
Octové těsto místo listového
odlehčené skořicové lívance
odlehčené skořicové lívance
  • Recepty.cz
  • Obyčejný chléb se zrníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact