• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Obrácený koláč
Napište svůj komentář k receptu

Obrácený koláč

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 29
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obrácený koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 60
      g cukr
    • 150
      g hrubá mouka
    • citronová šťáva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      kg jablka
    • skořice
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou do pěny. Do této hmoty přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme.
2
Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou. Nakrájíme a oloupeme jablka, vyložíme jimi dno formy, posypeme skořicí a rozinkami. Na jablka nalijeme těsto a zvolna upečeme.
3
Po částečném vychladnutí vyklopíme z formy, jablka zůstanou na povrchu. Posypeme vanilkovým cukrem a po vychladnutí krájíme. Podáváme se šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Obrácený fíkový koláč

Obrácený fíkový koláč

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenka Kocmichová | 21. 7. 2010 21:28

    Tak nevím, tento moučník u nás nedošel výraznějšího uznání. Těsto se nám zdá příliš suché a hutné. Koláč nějak postrádá šmrnc. Prostě každý máme jiné chutě.

  • Luba | 4. 4. 2008 20:13

    vyzkoušejte s ananasem, to je lahoda!

  • Lenny | 4. 4. 2008 12:10

    Koláč je výborný a nízkokalorický, dala jsem místo jablek broskve a byl také skvělý.

  • ALENA ROSENKRANZOVÁ | 16. 3. 2008 16:38

    Tento recept znám dlouhá léta, jen po vychladnutí dávám pudinkový krém a zdobím čokoládou. Jsou vynikající.

  • Helena Imrýšková | 21. 4. 2007 09:29

    aha..co to přesně znamená pozvona pečeme????

  • Vlaďka | 22. 2. 2007 13:06

    Výborné! Ještě jsme si každý kousek na talířku přelili horkým pudinkem do hrníčku "sladký moment". Dietní chyba, ale stálo to za to :-)

  • XY | 1. 2. 2007 23:27

    Je to bez tuku a to je fajn, cukru tam také moc není

  • Nicole | 1. 2. 2007 19:05

    XY : Co je na tom dietního??????

  • Misa | 22. 1. 2007 14:15

    Kdyz to nebudu pect v dortove forme ale pouziju plech priblizne 27x40cm, staci jedna davka nebo mam dat vseho dvojnasobek? Diky za radu.

  • XY | 20. 1. 2007 21:09

    velmi lahodný a dietní, díky

  • veronika kalinová | 8. 1. 2007 13:30

    Koláč jsem dělala v sobotu a přidala jsem tam podle paní Jany šlehačku a puding.Koláč nám moc chutnal a pokud ho necháte uležet do druhého dne je o 100% lepší.díky za recept

  • lenča | 5. 1. 2007 17:08

    Nevím proč,ale koláč se mi po nějaké době(po vytahnutí z trouby) "propadl".Nevím,kde jsem udělala chybu.

  • SV | 4. 1. 2007 20:15

    Koláč je hotový raz dva a také tak rychle byl u nás snědený.Příště zkusím dát i pudink a uvidíme ....

  • Stanislava Novotná | 8. 10. 2005 19:57

    K tomuhle koláči se stále vracím, dobrý a dietní

  • Mirka.G. | 6. 10. 2005 22:08

    Tiež ho robievam, je velmi dobrý, ale robievam ho plech, jablká dám na papier na pečenie a keď je upečený, obrátim ho a stiahnem papier, polejem ho čokoládovou polevou. A medzi jablká a piškótové cesto sa môžu dať orechy, hrozienka - podľa chuti a podľa zásob v špajzi.

  • Alina | 15. 4. 2005 17:48

    Také jsem se nechala nalákat, dobré, lehoučké. Myslíte, že by to šlo i s jiným ovocem? Prosím poraďte

  • Lubor | 13. 4. 2005 21:02

    Fakt dobré, už jsem vyzkoušel

  • Evík | 13. 4. 2005 10:07

    Moc dobré.Upekla jsem včera a málem ho nenechali ani vychladnout :-)Děkuji za recept.Budu doporučovat.

  • Lubor s rodinkou | 12. 4. 2005 21:58

    Díky paní Janě z VM vyzkouším

  • Jana z VM | 11. 4. 2005 07:00

    Lituji, že jste nerozuměli - puding dám uvařený až nahoru na jablka, když je koláč hotový - já mu říkám obrácený dort, dělám jej ve formě od remosky (staršího data). Takže upeču ten dot, až zchladne dám na něj nahoru vrstvu pudingu - ne moc vysokou, jen tak pro zpestření chuti a nakonec rozetřu jednu ušlehanou šlehačku, povrch posypu nastrouhanou čokoládou. Je to lehounké, skoro se to nemusí kousat, ale je to hned pryč.

  • Lubor | 10. 4. 2005 19:56

    Janě z VM nerozumím. Na upečený koláč na jablka pudink? Nebo jak to myslela? Děkuji za odpověď

  • Jana z Ba | 8. 4. 2005 15:55

    Jana z VM - puding na jablká a až potom piškótové cesto , pochopila som to správne ?

  • Jana z VM | 8. 4. 2005 08:10

    Tento koláč dobře znám, dělám jej už léta. Piškotové těsto dělám jednodušeji - šlehám 4 bílky, postupně zašlehávám 4 lžíce krupicového cukru, lehce zalšehám 4 žloutky a nakonec zamíchám 4 lžíce přesáté polohrubé mouky (nebo hladké).Je to opravdu velice lehké, výborné a já jsem nahoru na jablka dala nedávno puding se šlehačkou a to je potom už zákusek a je tučnější.Ale vynikající !!

  • Monča | 6. 4. 2005 20:57

    Lešhoučké a šťavnaté, hned snězeno!! Musím opakovat!

  • Abies Alba | 5. 4. 2005 16:54

    Moc chutnal všem. Doporučuju, je to v podstatě piškotové těsto. Přidala jsem slunečnicová semínka místo ořechů - výsledek byl okamžitě snězený. :-)

  • Pilence | 4. 3. 2005 16:06

    Jablka snedli, tak jsem je nahradila broskvemi. Nejprve jsem se branila nalehani posypat je skorici a rozinkami, ale podlehla jsem... Vysledkem jsem byla prekvapena, vubec to neni spatne, ale pro me je klasika proste klasika. Pile

  • Anonym | 1. 3. 2005 19:59

    Marie M. má pravdu je to lehoučký šťavnatý moučníček

  • Marie Měrková | 27. 2. 2005 12:22

    Výborný koláč, podle odborníků na výživu je nejhorší kombinace cukru a tuku - to se hned ukládá tuk do zásoby na tělíčku:-)) Tenhle koláč tuto kombinaci nemá, proto je u nás oblíbený, a navíc je moc dobrý :-))

  • Kája | 15. 10. 2004 18:31

    Moc dobré, mezi jablka jsem dala sekané ořechy!

  • Vlastimila Vacková | 19. 8. 2004 22:36

    Souhlasím s Alicí, moc dobré a lehké

  • Alice | 29. 6. 2004 19:12

    Moc dobré, dietní, mažel je na dietě a po tomhle moučníku mu nic není a mohl by ho stále, doporučuji všem, kdo nemohou hodně sladké a tučné moučníky. Je to lahodné a jablka dají dobrou chuť

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hrubá mouka Jablka Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Selská směs

Selská směs

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Pikantní špagety s kuřecím masem, slaninou a česnekem

Pikantní špagety s kuřecím masem,…

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

39
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
13
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zemřel Tchéky Karyo (†72)! Hvězdu Brutální Nikity, Nezvěstných i Bonda zabila rakovina

Zemřel Tchéky Karyo (†72)! Hvězdu Brutální Nikity, Nezvěstných i Bonda zabila rakovina

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Obrácený koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact