• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Obláčkový jahodový
Napište svůj komentář k receptu

Obláčkový jahodový

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Obláčkový jahodový
Nahrát fotku
 

Suroviny

16 porce
    • 350
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 0,50
      lžička skořice
    • 170
      g máslo
    • 160
      g hladká mouka
    • 30
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 5
      ks vejce
  • Náplň
    • 500
      ml zakysaná smetana
    • 120
      g moučkový cukr
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 8
      plátek želatina
    • 100
      ml voda
    • 200
      g jahody

Postup přípravy receptu

1
Do vroucího mléka přidáme špetku soli, skořici, máslo a znovu je přivedeme k varu. Najednou vsypeme prosátou mouku se škrobem, snížíme teplotu a důkladně mícháme, dokud není těsto hladké a nelepí se na stěny nádoby. Směs mícháme 2-3 minuty (odpalujeme), až se na dně začne tvořit bílý povlak. Pak těsto přemístíme do studené mísy a zpracováváme ho dokud mírně nezchladne.
2
Do vlažného těsta postupně vmícháváme jedno vejce po druhém a dobře zpracujeme, aby bylo těsto hladké a lesklé. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou.
3
Na tukem vymazaný plech nastříkáme do spirály kolo o průměru 24 cm. Ze zbylého těsta vedle kola nastříkáme do spirálky obláčky, dlouhé zhruba 8 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut, pak teplotu snížíme na 180°C a dopékáme dalších 20 minut. Po upečení necháme korpus a obláčky vychladnout na kovové mřížce.
4
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a vyšlehanou smetanou a vanilkovým cukrem.
5
Želatinu namočíme do studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat. Pak ji zahřejeme téměř k bodu varu a horkou ji vlijeme do připravené náplně. Dobře promícháme, přidáme dvě třetiny jahod a necháme stát. Korpus vložíme na dno dortové formy o průměru 24 cm, vymazané olejem a vysypané mletým cukrem a když začne náplň tuhnout, rozetřeme ji na korpus.
6
Dort uložíme do chladničky. Po ztuhnutí sejmeme formu, povrch ozdobíme obláčky i jahodami a pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový koláč s krémem

Jahodový koláč s krémem

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Svačina Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jahody Máslo Mléko Moučkový cukr Skořice Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guacamole

Guacamole

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Buřtový salát

Buřtový salát

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Bábovka z červené řepy

Bábovka z červené řepy

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

14
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
12
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
11
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
10
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
10
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Obalovaný kozí sýr
Obalovaný kozí sýr
Obatzda - hermelínová pomazánka
Obatzda - hermelínová pomazánka
Oběd z papiňáku
Oběd z papiňáku
Oblibená omeleta mých dětí
Oblibená omeleta mých dětí
Oblíbené houstičky
Oblíbené houstičky
Oblíbené těsto
Oblíbené těsto
  • Recepty.cz
  • Obláčkový jahodový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact