• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nudle se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Nudle se zelím

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nudle se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • široké bílé nudle Nejlépe domácí
    • bílé zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • cibule
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Zelí nakrájíme na tenké nudličky a dáme na osmahlou cibuli (na hlávku zelí dávám 3 veliké cibule). Vše dusíme do doby, než zelí změkne a zhnědne - cca 2 hod. Mezitím podléváme vodou.
2
Osolíme, opepříme a na závěr přidáme uvařené scezené nudle, vše pořádně zamícháme a můžeme podávat. Nejlépe chutnají druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Česnekové nudle se zelím - nejen příloha

Česnekové nudle se zelím - nejen…

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Z | 7. 3. 2009 18:33

    tohle jidlo je vynikajici, znam ho od madarske tety, ale musi tam byt par modifikaci.1. zeli ne na jemne nudlicky ale na centimetr tluste nudle (kostaly vyrezat)2. nedusit 2 hodiny ale proste jen domeka (nesmi zhnednout, to uz pak neni ono, musi jen jakoby zavadnout)3. ozmazena slkaninka na kosticky pridana na zaver skoro nutna (dost to tomu jidlu pomuze)4. nebat se pepre a soli

  • Bařinka | 6. 5. 2008 10:13

    Nám chutnalo. Přidala jsem slaninku. A určitě jsem to nedělala 2h.

  • Jiří Štípský | 21. 11. 2006 07:20

    Těstoviny se zelím dělám z kysaného zelí,osmahnu cibli ,přidám třeba kabanos,dám zelí,trocho kmínu,pořádně nechám tepelně zpracovat na pánvipromíchám s uvařenými těstovinami a podle chuti lze dokyselit octem.

  • mmm | 2. 9. 2006 19:47

    Nudle jsou nejlepší domácí, z kupovaných to není vono, zelí pražíme na tuku, bez cibule, jen osolené a opeprené, nepodlévá se. Nakonec vše přelijeme rozškvařenou slaninou.

  • zuzana green | 26. 7. 2006 21:35

    Tohle jidlo delam take a je to vyborne.Jen to zeli nedusim 2 hodiny,myslim si ze 30 minut maximalne staci,take delam s kysanym jako pani Pavlina,taktez vynikajici.

  • Tereza Jarčušková | 6. 2. 2006 15:42

    Ano, pani Di, naša kapusta je váš kel, vaše zelí je naša kapusta. Halušky s kyslou kapustou robím veľmi často, ale s kyslou kapustou nerobíme cestoviny, ale tiež klasické strapačky ako na bryndzové halušky. Postup ten istý. V každom prípade to chce veľa dobre rozškvarenej slaninky, tá tomu dáva ten správny šmrnc.

  • Pavlína Svitáková | 6. 2. 2006 14:15

    Dělám také nudle se zelím,ale máme radši zelí kysané,které se podusí do měkka,smíchá s uvařenými flíčky , s cibulkou do dorůžova a s uškvařenou slaninkou .Osolí a opepří.Je to žravka.No a chlap si k tomu může dát třeba uzené .

  • Di | 6. 2. 2006 14:11

    S kapustou, paní Terezo, nebo se zelím? Neříká se na Slovensku kapusta našemu zelí? A česká kapusta je myslím kel, ne? Moje slovenská kamarádka šla kupovat zelí nedlouho poté, co se přistěhovala do Čech. V obchodě ho měli spoustu, ale tvrdili jí, že žádné nemají. Chtěla po nich totiž kapustu a myslím že právě na toto jídlo.

  • Tereza Jarčušková | 6. 2. 2006 13:49

    Ja robím fliačky s kapustou. Kapustu dusím na opraženej na kocky narezanej slaninke, osolím, opiprím, bez podlievania vodou, kapusta má vody dosť. Treba samozrejme občas premiešať a dusím na slabom plameni. Potom vmiešam uvarené fliačky. Rovnakým spôsobom možmo urobič aj so strapačkami ( ako na bryndzové halušky ). Na Slovensku je to dosť často varené jedlo. A milý p. Ježek, verte, že aj veľa chlapov si to jedlo dá. Chlap sa predsa nepozná podľa toho, čo je, ale podľa iných vecí, však ?

  • Zdena z JM | 6. 2. 2006 13:11

    Něco podobného jsem viděla vařit někoho v televizi v prima vařečce,ale tam se zelí peklo nasucho v troubě.Nemá se taky péct.2 hodiny dusit se mi zdá opravdu hodně.

  • Jana | 6. 2. 2006 13:01

    Já dělám doma totéž, jen zelí strouhám na jemno, přidávám trochu cukru a pražím do zlatova v pekáčku v troubě ( podlévám jen v případě nejvyšší nutnosti a to asi 2 lžícema vody).Používám sádlo a škvarky, solím i pepřím před pražením.Po zamíchání těstovin ještě 2 - 3 min nechávám ve vypnuté troubě dojít. Je to mňam, mňam a chutná to i chlapům.

  • Alojs Ježek | 10. 6. 2005 19:51

    Milá Anno, tohle není pro chlapy!!!

  • eva | 31. 5. 2005 20:07

    no neviem....s kapustou pripravujem roznu cestovinu, ale na tuk dam pol cajovej lyzicky cukru upalim na karamel, pridam nadrobno nasekanu kapustu, trosku posolim podlejem a podusim. Potom odkrytnu necham odparit, oprazit, pridam trochu mlete korenie a uvarenu cestovinu...mnam.

  • Andora | 31. 5. 2005 17:49

    Něco podobného dělávala maminka pro tátu. Jen to zelí se nedělalo 2 hodiny, muselo se naopak dělat dost rychle . Nejdříve v osolené vodě spařit, pořádně scedit (nesmí tam být voda - ani se nepodlévá!) dá se dost sádla, na to cibule a zelí a osmaží se vše do růžova Často míchat. Pak se do toho dávají domácí flíčky. Bylo to moc dobré, můžou se dát i vyškvařené kostičky špeku nebo slaniny.

  • Anonym | 31. 5. 2005 13:39

    hodiny dusit zelí to by se mi moc nechtělo i kdyby to bylo sebelepší

  • Kateřina Nováková | 31. 5. 2005 13:27

    Už při představě tohoto jídla je mi trošku nevolno...Navíc zelí po 2 hodinách varu je naprosto bezcenná mrtvá hmota, tudíž nejde mluvit ani o zdravém jídle...

  • teta | 30. 5. 2005 20:22

    Ten recept znám od pratety, která strýčkovi vegetariánovi vařila podobná jídla. Moc nám to chutná, ty nudle nesmí být rozvařené, doma dělané jsou nejlepší, ale na to nemám obvykle čas.

  • sona sona | 30. 5. 2005 18:56

    přešla mě chut

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Pepř mletý Sádlo Široké bílé nudle Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký tvarohový koláč

Lehký tvarohový koláč

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Podvodnice

Podvodnice

Kuře v jogurtové marinádě II.

Kuře v jogurtové marinádě II.

Kávové muffiny

Kávové muffiny

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

48
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
38
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
29
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
24
Yellow Apple
Yellow Apple

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

  • Recepty.cz
  • Nudle se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact