• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Norská rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Norská rybí polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 157
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
Norská rybí polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • máslo
    • celer
    • sůl
    • pórek
    • 1
      mrkev
    • hladká mouka
    • petržel
    • 3
      ks rybí file Kostka
    • mléko
    • 1
      ks zeleninový vývar Kostka

Postup přípravy receptu

1
Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme vodou (do půlky hrnce), přidáme bujón, nakrájenou mrkev a celer (můžeme předem lehce osmahnout na másle) a necháme povařit, až je zelenina měkká.

RADA: Jak správně připravit jíšku?

2
Poté vlijeme mléko nebo smetanu, přidáme na kousky rozkrájené filé, na kolečka rozkrájený pórek a necháme přejít varem. Nakonec přidáme sekanou petrželku.
3
<BR>Poznámka: je možno udělat i ze zbytku pečeného filé. Kdo chce, může nakonec přihodit hrst krevet.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s hrachem

Rybí polévka s hrachem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Igor | 7. 12. 2015 19:23

    Polévku jsem zkusil, je výborná, díky. <:-)

  • Annitta | 19. 12. 2013 19:09

    Polévku znám, ale závěrem přidávám zakysanou smetanu a kopr. nedávám petrželovou nať a bujón.

  • Tromsø | 9. 6. 2013 14:51

    Do pravé norské polévky se ryba dává až na konec. Polévka se vypne a pak se kousky vhodí a nechají se asi 10 minutek a pak se podává. Mám to přímo od norského kuchaře.

  • mladápaní | 12. 2. 2013 16:24

    Polévku dělám podobnou. Cibuli, mrkev a řapíky celeru osmahnu na másle, zaleji vodou, rybu dávám téměř nakonec na větší kousky, nerozpadne se na kaši. Osvědčil se mi hejk i s kůží. Doředím mlékem, ochutím a nejlépe čerstvým koriandrem. Milujeme <3

  • Stárková | 24. 11. 2012 13:18

    Výborná polévka :-) .Zlatka-file nemusí být jen nekvalitní :-) .

  • Zlatka | 14. 11. 2012 10:45

    No vypadá to výborně. Vážně, že jo! Určitě zkusím. Jen nemáte někdo zkušenost se záměnou ryby? Asi bych raději nějakou opravdickou rybu, než file. Díky! ;-)

  • Pampeliška13
    Pampeliška13 | 20. 5. 2012 22:54

    děkuju,ale poděkuj autorce receptu :-) fantastická.Bohužel tam tvou fotku nevidím škoda... :'(

  • sabeha | 2. 5. 2012 16:14

    vynikající!!!

  • pavla | 27. 4. 2012 14:10

    byla vynikajici <3 <3

  • mishanecka | 23. 2. 2012 10:18

    Je výborná a rybina v ní není vážně znát. Na Vánoce možná vyměním za tu kapří, kterou máme také moc rádi.

  • zavojnatka107 | 22. 2. 2012 11:31

    Moc dobrá polévka a když přidáte muškátový květ,jak radí sleem,je dokonalá.Hezká fotka Pampeliško,ta polévka si jí zaslouží :-)

  • Pampeliška13
    Pampeliška13 | 22. 2. 2012 10:55

    taky přidávám fotečku,jak se polévka povedla mně :-)

  • Pampeliška13
    Pampeliška13 | 22. 2. 2012 09:55

    Polévka je fantastická,vůbec nikdo nepoznal,že je rybí,kdyby to věděli nikdo by jí nepozřel,moc díky za další dobrý recept 8-)

  • sleem | 17. 11. 2011 11:38

    Přesně tak, tohle je ta chuť polévky od Vitany, kterou jsem také dlouho hledal. Ještě lepší podoby s pytlíkovou předlouhou dosáhneme, když přidáme muškátový květ. A na vrch můžeme osmažit i kousky nějakého staršího rohlíku.

  • Annitta | 16. 12. 2010 08:50

    znám jí tročku jinou...místo petrželky dávám kopr a je to mňam!

  • Rob | 7. 9. 2007 17:56

    Fajn recept. Mrkev, celer a pokrájenou cibuli jsem předem osmahl na sádle a po uvaření rozmixoval. Polévka je pak správně krémová a vcelku hustá. kořenil jsem stejně jako Di - nové koření, bobk. list a pepř.

  • janka horná | 5. 5. 2007 11:34

    Táto polievka je vynikajúca. Ďakujem za recept. Je ešte lepšia než tá Frionor polievka.

  • chemik | 9. 11. 2006 10:02

    lze dobře doplnit i na kostičky krájenou nebo strouhanou cuketou

  • Di | 4. 1. 2006 08:00

    Velmi dobrá. Dlouho jsem hledala recept, který jsem dosud znala jen z pytlíkové podoby (v 90.letech měla Vitana licenci s nějakou skandinávskou firmou, pak tato polévka z našich obchodů zmizela). Filé a také pár krabích tyčinek jsem opekla na troše másla a oleji, do polévky přidala kuličku nového koření, pár pepřů a malý bobkový list. Určitě ji budu vařit častěji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Rybí
Polévky Oběd Večeře Dušení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Hladká mouka Máslo Mléko Mrkev Petržel Pórek Rybí file Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Paprikový utopenec

Paprikový utopenec

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Doporučujeme

20 minut
Rybí pomazánka bez kostí

Rybí pomazánka bez kostí

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

75
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
40
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
25
Plněný hermelín na grilu
Plněný hermelín na grilu
25
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
21
Pomazánka z pečeného česneku
Pomazánka z pečeného…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
AHA.cz Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Mimibazar Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Provokace Kairy Hrachovcové: Smyslná koupačka v dešti!

Provokace Kairy Hrachovcové: Smyslná koupačka v dešti!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

Další doporučené recepty:

Noky s uzeným masem a mrkví
Noky s uzeným masem a mrkví
Noky se špenátem
Noky se špenátem
Noky se špenátem a ricottou
Noky se špenátem a ricottou
Norské bochánky
Norské bochánky
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský zmrzlinový dort
Norský zmrzlinový dort
  • Recepty.cz
  • Norská rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact