• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nevařený sirup z černého rybízu
Napište svůj komentář k receptu

Nevařený sirup z černého rybízu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nevařený sirup z černého rybízu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      l rybíz
    • 2
      l voda
    • 50
      g kyselina citronová
    • 2,50
      kg cukr
    • 1
      balení petol

Postup přípravy receptu

1
Čistý rybíz bez stopek zalijeme vodou,přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin stát,občas zamícháme.
2
Sirup přecedíme,přidáme cukr a sáček petolu,promícháme až se cukr rozpustí.
3
Nalejeme do lahví.
4
Ovoce můžeme použít ještě jednou,postup je stejný,použijeme však již jen 1,5 l vody,5 dkg kyseliny citronové (stačí i 3 dkg),2 kg cukru a petol.
5
Jestli-že nechceme ovoce vyhodit,přidáme 3 l čerstvého ovoce a můžeme udělat džem.Kyselina citronová se již nedává,cukr podle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z černého rybízu

Šťáva z černého rybízu

Nevařený pampeliškový sirup

Nevařený pampeliškový sirup

Nevařený guláš

Nevařený guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zděnka | 21. 6. 2014 13:32

    Nebo lze 5 min povařit a vařící nalít do nahřátých skleniček, očistit, zavřít a otočit na víčko do vychladnutí. :-)

  • Zděnka | 21. 6. 2014 13:27

    Dělám si hodně domácích výrobků; proto, abych v nich neměla jedovaté hnusy. :-( Sporná je i kyselina citronová / dávám citron. šťávu /, ale PETOL BYCH NIKDY NEPOUŽILA !!! Najděte si složení a vyhledejte si, co je to za "mňamku". :-( Konzervuji sterilizací na 80% 20 min nebo cukrem / to se dává 1,20 Kg cukru na 1 kg šťávy, uložit nejlépe v temnu a chladu /. Sterilované sladím méně a dělám do menších obalů, po otevření nechávám v ledničce a spotřebujeme do 2 týdnů.

  • anna | 22. 7. 2011 07:18

    Je to výborné. Dělám to již dvacellet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Jiné Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kyselina citronová Petol Rybíz Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
20
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz 11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Nevařený sirup z černého rybízu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact