• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nevařený jahodový džem
Napište svůj komentář k receptu

Nevařený jahodový džem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nevařený jahodový džem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg jahody
    • 1,30
      kg cukr krystal
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 1
      lžička benzoan sodný

Postup přípravy receptu

1
Jahody rozmixujeme s cukrem, dáme do porcelánové nebo plastové mísy a necháme stát, dokud se cukr nerozpustí. Občas promícháme. Potom přimícháme benzoan sodný a kyselinu citronovou a vlejeme do malých skleniček. Vzduchotěsně uzavřeme a uložíme do chladu.
2
Poznámka: používáme na zdobení moučníků a dezertů, ale i klasicky na chleba s máslem. Je ale dost drahý, kvůli vysoké spotřebě cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový džem s ananasem

Jahodový džem s ananasem

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Nevařený guláš

Nevařený guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 29. 4. 2017 14:48

    Dobrý den, Terezko prosím vás zda byste mi nemohla sdělit kolik se používá benzenu sodného na 1kg váhy. Děkuji

  • Jaroslav | 25. 5. 2012 09:43

    Benzoan sodný je oficiálně uznaná kancerogení látka, která se bohužel stále používá. Džemy mají nejvíce rádi děti, takže to jim dáte opravdu to nejlepší.

  • Tereza J. | 6. 6. 2008 14:04

    Vierka, ako píšu babenky, benzoan sódny je konzervačný prípravok. Môžeš ale použiť akýkoľvek iný, teraz dostať aj prírodné konzervačné prípravky, vôbec to nemusí byť benzoan.

  • Věra z DC | 6. 6. 2008 12:47

    Díky za vysvětlení, já taky těm cizím slovům, kterým nerozumím moc nevěřím.

  • Mirka P. | 6. 6. 2008 08:28

    Přesně tak, je na uvážení každého, co a v jakém množství si bude přidávat do jídla. Já bych zvolila taky postup bez "chemie", protože si myslím, že jí přijímáme v kupovaných výrobcích dost. Ale ať si každý dělá, co uzná za vhodné...

  • Zdena z JM | 6. 6. 2008 08:23

    Benzoan sodný je chemický přípravek, který se používá na konzervaci ovoce a zeleniny. Je obsažen např. v některých směsích koření na nakládání okurek (např. v Deku). Já osobně jej nepoužívám, protože je to další "chemie", která našemu tělu určitě neprospívá.

  • Mirka P. | 6. 6. 2008 08:11

    Dobrý den, autorka Terezka vám určitě odpoví lépe, ale benzoan sodný určitě není soda :-), je to konzervační látka běžně se používající ke konzervaci téměř všeho, bohužel je to uměle vyrobený konzervant a není jistá jeho zdravotní nezávadnost (hlavně pro děti).

  • Věra z DC | 6. 6. 2008 07:02

    Terezko, potřebovala bych od tebe radu, nasbírala jsem něco jahod a rozhlížím se co s nimi.... recept je to pěkný, ale nevím co to je benzoan sodný.... že by obyčejná soda ? Já jak vidím pěkný recept a je tam pro mě neznámé slovo, tak s receptem končím :-))) předem díky za vysvětlení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Jahodová
Zdravě i chutně Ovoce Zavařování Chlazení Mixování Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Benzoan sodný Cukr krystal Jahody Kyselina citronová
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Ostrá papriková krémová polévka

Ostrá papriková krémová polévka

Kuskus salát

Kuskus salát

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Ovesné cookies s brusinkami

Ovesné cookies s brusinkami

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
14
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Kristýna Schicková ukázala syny: Model po mámě a fotbalista po slavném strejdovi

Kristýna Schicková ukázala syny: Model po mámě a fotbalista po slavném strejdovi

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

  • Recepty.cz
  • Nevařený jahodový džem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact