• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nevařená rybízová šťáva
Napište svůj komentář k receptu

Nevařená rybízová šťáva

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nevařená rybízová šťáva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,10
      l voda
    • 1,50
      l rybízová šťáva
    • 2
      lžíce kyselina benzoová
    • 900
      g cukr krystal na 1 l šťávy

Postup přípravy receptu

1
Červený rybíz prolisujeme a odměříme množství šťávy. Na 1,5 l šťávy přidáme 2,1 l vody a kyselinu benzoovou a necháme přes noc stát. Potom přecedíme přes utěrku. Znovu odměříme šťávu a na 1 l šťávy přidáme 900 g cukru. Necháme stát, dokud se všechen cukr nerozpustí, přičemž občas promícháme. Potom šťávu slijeme do lahví, uzavřeme a odložíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízová šťáva za studena

Rybízová šťáva za studena

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 26. 1. 2014 10:26

    super

  • František Brusák
    František Brusák | 20. 10. 2010 07:39

    Tento recept mám už ze sedmdesátých let minulého století a tuto šťávu jsme vyráběli.Je výborná a později jsme dělali jen z černého rybízu protože je nejlepší a nejzdravější a nejchutnější.Pro uchování trvanlivosti se používal sorban sorbit pak to byl petol,pektogel a dnes uř jsou knzervační přípravky bez Eček a bez dusičňanů.Proč to píši ,nevím jak ta šťáva chutná zalitá rumem ale vím proč se nevaří.Není to úspora práce ani energie.Je to pro uchování vitanínů a chuti.Aby tak bylo nesmí přijít šťáva do styku s kovem.Kov zničí 80% vitamínů a 20% chuti ovoce.Proto je nejlépe ovoce nakládat do kameninových nebo skleněných nádob rozmačkat promíchat s kyselinou citron.a poté zalít převařenou (studenou) vodou.Necháme se stát 24 hod.protože kyselina vytáhne i ze slupek veškeré barvivo a vitamíny.Filtruje se přes plátno ale lepší je filtrační papír.Používal se v kravínech na filtrování mléka,dnes se dá koupit.Poslední věc je přidáním a mícháním cukru vzniká cukerná pěna a ta se sbírá.Starý recept co mám je takřka stejný akorát 2l vody a 1kg cukru. Všem doporučuji a Terezce děkuji za vložení skvělého receptu a dávám za 1.

  • A B | 12. 7. 2009 09:59

    bože, já jsem si ani nevšimla, když jsem psala komentář, že je tam napsáno kyselina benzoová - samozřejmě já dávám citronovou. Benzoovou nepřidávám vůbec, naleju do sklenic až do hrdla, nahoru cca 1 cm rumu, už s tím nakládám opatrně, aby rum zůstal nahoře a nikdy se mi nekazí.

  • Jana T. | 12. 7. 2009 07:24

    To snad není ani možné 2 lžíce kyseliny benzoové??? Snad citronové, to bych ještě pochopila. Kys. benzoová se používala jako konzervant a pokud dělám něco doma, tak proto abych se těmto látkám vyhnula a ne abych je přidávala po lžících. Dávalo se jí minimální množství.

  • Zdenka Otrubová | 12. 7. 2009 06:39

    Ja mám podobný recept, ale je menej prácny.Do 5 litrového pohára dať 2 kg ríbezlí, plus 2 litre vody, 3 PL kys. citrónovej a jednu malú kys. sorbitovú. Pohár zatvoriť a nechať na slniečku 3-4 dni /ríbezle/. Potom scedíme, vymačkáme a na jeden liter šťavy pridáme 80 dkg cukru, premiešame, až kým sa nerozpustí. Dáme do fliaš. Táto šťava vydrží tiež dlho a hlavne nezrosolovatí. Môže byť aj z iného ovocia. i

  • Klára Keselyova | 15. 6. 2009 18:37

    S týmto receptom mám aj ja dobré skusenosti. Tento rok budem robiť z čierný rýbezlí. Tiež vodu nepreváram, ale používam artézsku. Môžem len doporučiť.

  • Tereza J. | 15. 6. 2009 16:16

    Anička, vodu nepreváram. Pridávam normálnu studenú vodu z vodovodu :)))

  • marie mateju | 15. 6. 2009 08:40

    včera jsem si dovezla od rodičů maliny,rybíz ještě není,tak zkouším z malin.

  • Anna Čuprová | 15. 6. 2009 07:33

    Recept mne zaujal,chci šťávu podle něj udělat.Mám dotaz.Vodu převařujeme?Dík za odpověď.

  • A B | 13. 6. 2009 20:00

    dělávám i z malin, vynikající.

  • Tereza J. | 13. 6. 2009 07:14

    Maruška, podľa tohto receptu sa šťava varí v našej rodine už esaťročia. Je výborná, nikdy sa neskazí, a ak ju nevypijete, tak vydrží aj viac rokov. Nikdy sme nekupovali žiadne šťavy do vody v obchode, toto sme robili doma aj v čase, keď sme záhradu nemali a ríbezle sme kupovali.

  • marie mateju | 12. 6. 2009 21:11

    to musí být dobrota,miluju rybíz,určitě si ho udělám.

  • Tereza Jarčušková | 19. 6. 2006 06:46

    U nás je bežne a verím že aj u vás, v potravinách, tam, kde máte kys. citrónovú, prášky do pečiva a pod. Ale nemusíte dávať len kys. benzoovú, môžete použiť akýkoľvek konzervačný prostriedok na šťavy.

  • Veronika Švarcová | 18. 6. 2006 10:09

    Kde se dá prosím sehnat kyselina benzoová? Určitě bych chtěla recept vyzkoušet.

  • Tereza Jarčušková | 16. 5. 2006 09:55

    Tiež prosím o preradenie do kategórie zavárame. Je to šťava do vody na pitie. Ďakujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kyselina benzoová Rybízová šťáva Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Kuřecí směs Indie

Kuřecí směs Indie

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Pečené sladké brambory s řepou

Pečené sladké brambory s řepou

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Minestrone

Minestrone

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

87
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
33
Jednoduchá ovesná kaše
Jednoduchá ovesná kaše
32
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Netradiční ovocný koláč
Netradiční ovocný koláč
Netradiční rybízové řezy
Netradiční rybízové řezy
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Nevařený guláš
Nevařený guláš
Nevařený pampeliškový sirup
Nevařený pampeliškový sirup
Neveganský salát
Neveganský salát
  • Recepty.cz
  • Nevařená rybízová šťáva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact