• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Netradiční rybízové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Netradiční rybízové řezy

autor: niobe
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Netradiční rybízové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 75
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 125
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 175
      g dětská krupice
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • citronová šťáva z 1 ks nebo 3 lžíce pomerančového džusu
    • čokoláda na vaření
    • 250
      g měkký tvaroh
  • Želé
    • 700
      g rybíz
    • 10
      lžíce cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker
    • 1
      ks šlehačka
    • ztužovač šlehačky
    • 3
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Máslo rozpustíme a z bílků, do kterých přidáme špetku soli a pár kapek vody, ušleháme tuhý sníh. Krupici (mouku) smícháme s práškem do pečiva, poté přidáme cukr, žloutky, máslo, tvaroh a šťávu. Nakonec pomalu vmísíme sníh a vytvoříme těsto. 3/4 těsta rozetřeme na plech (vyložený papírem), zbylou čtvrtinu obarvíme rozpuštěnou čokoládou (či kakaem) a opatrně rozetřeme na světlé těsto. Upečeme ve středně předehřáté troubě (já jsem pekla na 170 °C horkovzduch asi 30 min).
2
Rybíz neprve zbavíme stopek a důkladně opereme na sítku. Poté jej vložíme do hrnce, přisypeme krupicový cukr s vanilkou a pomalu rozvaříme, pro urychlení si můžeme trochu pomoct "rozšťoucháním". Přes sítko přecedíme rybízovou šťávu a případně dosladíme podle chuti. Podle návodu na pytlíku rozděláme Oetkerův ztužovač a vytovříme rybízové želé, které nalijeme na vychladlý piškot (nevyndaváme z pekáče). V lednici necháme důkladně zchladit a poté zdobíme šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • SMILE | 19. 12. 2012 15:15

    VÝBORNÝ VŠEM MOC CHUTNALO A PTALI SE KDE JSEM TEN RECEPT SEHNALA SAMOZDŘEJMĚ ŽE JSEM JIM NIC NEŘEKLA BUDE TO MOJE MALÍ TAJEMSTVÍ..................... ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-)

  • Marcela | 11. 11. 2010 12:38

    a kam příjde ten salám, co je v rozpisu indgrediencí

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda na vaření Cukr krupice Dětská krupice Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Prášek do pečiva Rybíz Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Želatinový ztužovač Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Bramboračka naší babičky

Bramboračka naší babičky

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

55
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Míša řezy
Míša řezy
19
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Nepravý marcipán II.
Nepravý marcipán II.
Neskutečně žravé kuře
Neskutečně žravé kuře
Netradiční ovocný koláč
Netradiční ovocný koláč
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Nevařená rybízová šťáva
Nevařená rybízová šťáva
Nevařený guláš
Nevařený guláš
  • Recepty.cz
  • Netradiční rybízové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact