• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nesmažené koblihy dle Ládi Hrušky
Napište svůj komentář k receptu

Nesmažené koblihy dle Ládi Hrušky

autor: renata.načeová
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nesmažené koblihy dle Ládi Hrušky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3,50
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 3
      lžíce cukr
    • máslo 1/5 z kostky
    • sůl špetka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Kromě másla a rumu, všechny ingredience hezky zpracujeme ve vláčné těsto. To pak pod utěrkou na teplém místě, ponecháme půl hodiny kynout. Když nám těsto hezky vyběhne, rozválíme na válu a s pomocí skleničky vykrajujeme kolečka. Ty si pak rozdělíme a na půlku z nich dáme lžičkou džem. Pak vezmeme druhé, nepotřené kolečko a přikryjeme s ním to potřené. Kraje musíme spojit, jakoby stlačit, aby zavařenina nevytekla. Neupečené koblížky vyskládáme na vymazaný plech, na kterém ještě chvíli koblížky necháme odpočinout a kynout alespoň dalších dvacet minut. Plech s koblížky poté vložíme do trouby, Láďa Hruška doporučil teplotu na 170 stupňů a dobu pečení cca 15 minut.
2
Když jsou hotové, tak je na závěr ještě horké potíráme rozpuštěným máslem s
3
jednou lžičkou rumu. Nakonec ještě pocukrujeme. Jsou luxusní!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky

Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonymousse | 17. 4. 2016 21:05

    42 gramů

  • Veronika A. | 15. 12. 2015 12:32

    Můžu poprosit o odpověď, kolik gramů má ta kostka droždí. U nás se to nakupuje na g. Děkuji

  • recepty73
    recepty73 | 2. 3. 2015 13:25

    ...stejné, jako výborné koblížky z trouby

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Nejlepší dezerty Koblihy
Chuťovky Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí směs na houbách

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Ořechový dort mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

41
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
40
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…
32
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…
30
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
30
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 20. 11. 2025: Komu dnes vyjde risk a komu se změní plány do budoucna?

Denní horoskop na čtvrtek 20. 11. 2025: Komu dnes vyjde risk a komu se změní plány do budoucna?

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Nesmažené koblihy dle Ládi Hrušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact