• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
Napište svůj komentář k receptu

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g ricotta
    • 250
      g mascarpone
    • 1
      ks kondenzované mléko konzerva
    • 18
      ks cukrářské piškoty cca, zalezi na velikosti formy
    • 3
      ks broskve mensi, nebo 2 vetsi
    • 50
      ml likér tresnovy ( Sherry, Maraschino, Griotka)
    • 30
      g lískové oříšky hrube nasekane
    • toping karamelovy

Postup přípravy receptu

1
Plechovku Salka dáme do hrnce s vodou a vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout (vaříme nejlépe den předem).
2
Mascarpone dáme do mísy a po částech přimícháme zkaramelizované Salko. Ricottu propasírujeme přes sítko a přidáme k mascarpone, vymícháme krém. Vymícháme ručně, šlehačem by krém mohl být příliš tekutý.
3
Dortovou formu vysteleme potravinovou fólií (průměr 28 cm). Do misky dáme 150 ml vody a 50 ml likéru a namáčíme piškoty. Piškoty namáčíme rychle z obou stran (velice rychle sají) a klademe na dno formy. Broskve oloupeme, nakrájíme na tenké měsíčky a pokládáme na piškoty (vytvoříme tři kruhy, neděláme stejnoměrnou vrstvu). Naneseme krém, uhladíme, povrch posypeme oříšky a dáme odležet do lednice do druhého dne.
4
Před podáváním ozdobíme karamelovým topingem, krájíme nožem namočeným ve studené vodě (krém nebude ulpívat na noži).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecký koláč s ricottou a broskvemi

Linecký koláč s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár

Nepečený karamelový Lotus dezert /…

Karamelový dort

Karamelový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 20. 7. 2012 13:40

    Já jen,jest-li tento recept není až příliš drahý

  • Eva | 28. 10. 2011 16:27

    Kondenzované mléko se dá koupit už zkaramelizované, ušetříte 2 h času na vaření + něco na chlazení a naví je o něco levnější než Salko a chuť má stejnou. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Zákusky Dorty Řezy Dezerty Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukrářské piškoty Kondenzované mléko Likér Lískové oříšky Mascarpone Ricotta Toping
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Zelná polévka
Zelná polévka
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
28
Sýrové toasty
Sýrové toasty
24
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Rozzářená princezna Kate: Podpořila Victorii Beckhamovou!

Rozzářená princezna Kate: Podpořila Victorii Beckhamovou!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort
Nepečený jogurtový dort
Nepečený jogurtový dort
Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár
Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár
Nepečený malinový dort
Nepečený malinový dort
Nepečený malinový dort do misky
Nepečený malinový dort do misky
  • Recepty.cz
  • Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact