• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nekynutý závin
Napište svůj komentář k receptu

Nekynutý závin

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nekynutý závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 900
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balení sušené droždí
    • citronová kůra
    • mléko vlahé
  • Maková nádivka
    • 200
      g mák mletý
    • mléko
    • 150
      g cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • perník na strouhání na zahuštění (nebo strouhanka či rozmačkané piškoty)
  • Ořechová nádivka
    • 250
      g mleté vlašské ořechy
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce med
    • 250
      ml mléko
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      hrst rozinky

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uděláme nádivky, které necháme vychladnout.
2
Zpracujeme těsto, necháme 5 minut odpočinout. Potom rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky. Na 2 placky naneseme makovou nádivku a na další 2 ořechovou nádivku.
3
Zavineme a dáme na plech na pečící papír. Kdo chce může potřít vajíčkem, aby záviny měly pěknou barvu.
4
Pečeme asi při 170 °C do růžova.
5
Maková nádivka: 200 g mletého máku, mléko, 150 g cukru, hrst rozinek, 2 lžíce rumu, na zahuštění strouhaný perník nebo rozmačkané piškoty a nebo strouhanka - mák se dá vařit spolu s mlékem za stálého míchání. Pak přidáme rozinky, rum a cukr. Na závěr přidáme perník na zahuštění a necháme vychladnout.
6
Ořechová nádivka: 250 g rozemletých vlašských ořechů, 2 lžíce cukru, 2 lžíce rumu, 2 lžíce medu, asi 250 ml mléka a lžička citrónové kůry a hrst rozinek - všechno se dá vařit a za stálého míchání necháme chvilku povařit
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nekynutý koláč s různým ovocem

Nekynutý koláč s různým ovocem

Otevřený jablečný závin s punčem

Otevřený jablečný závin s punčem

Banánový závin s rebarborou

Banánový závin s rebarborou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Heffy | 6. 1. 2017 12:13

    Nekynutý závin se sušeným droždím? Tak jsem blázen já nebo...

  • lenka | 16. 8. 2012 10:12

    Ať čtu postup jak čtu, nějak nechápu, proč je recept označen jako "OBTÍŽNÝ". Jsou tu daleko složitější moučníky. . . :-\

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 15:38

    Cesto praskne aj vtedy, ak nie je dobre vykysnuté pred vložením do rúry. V nej potom rýchlo kysne a praskne. Cesto po vykysnutí ľahko premieste a urobený závin nechajte pri izbovej teplote nakysnúť asi 10-15 min , až potom s ním do rúry.

  • Margita | 10. 2. 2006 14:32

    Z vlastných skúseností viem, že závin praskne vtedy, ak je dosť presladená plnka, alebo keď sa pečie pri vysokej teplote. Pri tých 170°C by nemal prasknúť. Veľa zdaru.

  • Di | 8. 2. 2006 23:54

    Těsto nezavinovat příliš pevně, aby náplň měla místo, až začně pečením nabývat na objemu.

  • Zdenka | 8. 2. 2006 20:28

    Prosím, môže mi niekto poradiť:keď robím záviny, väčšinou mi na povrchu pri pečené prasknú. Neporadíte nejaký fígeľ, aby boli pekné-neprasknuté?Ďakujem

  • Jaroslava Oumarová | 8. 2. 2006 14:15

    Proč bych se urážela, já jsem ráda za každý recept, který se tu objeví. A ten Váš přece není stejný, jen na podobný způsob. Jinak já osobně mák jako nádivku taky moc nemusím, radši mám tvaroh nebo ovoce. Ale co člověk neudělá pro rodinu, že?:-))

  • Jana H. | 8. 2. 2006 12:58

    Paní Jaroslavo,doufám, že jste se neurazila. Hledala jsem ho, ale nenašla, tak jsem ho sem vložila. Po té diskuzi, která se tady teď děje , aby měl jedn strach. Jinak mohu říci, že mladým moc chutnal. Já na mák ani ořechy moc nejsem, vlastne ani moc na skladké,ale zmizel, ani jsem se nenadála. Všechny 4 šišky. Ahojky Jana H.Bude foto.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 2. 2006 12:16

    Medem sladím i makovou nádivku. Jinak tenhle závin vypadá také dobře. Dávala jsem na tento web podobný recept s jiným poměrem, také je tam droždí a nenechává se kynout. Po upečení je krásně křehký:-))

  • Jana H. | 8. 2. 2006 11:53

    Zkuste asi 300 - 400 ml, já to dělám už od oka. Když je málo, tak ještě přidám. V mikrovlnce je to rychlé. Jana .

  • Pavlína Svitáková | 8. 2. 2006 11:42

    To vyzkouším.Vypadá to mňamózně.

  • Anonym | 8. 2. 2006 11:36

    Mám dotaz ?? Kolik toho vlahého mléka do těsta ??!! Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Mák mletý Med Mléko Mleté vlašské ořechy Perník na strouhání Rostlinný olej Rozinky Sůl Sušené droždí Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

288
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
221
Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
137
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem
132
Jednoduchá omáčka na špagety
Jednoduchá omáčka na…
119
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Nekynuté rychlé těsto na pizzu
Nekynuté rychlé těsto na pizzu
Nekynuté těsto na pizzu
Nekynuté těsto na pizzu
Nekynutý koláč s různým ovocem
Nekynutý koláč s různým ovocem
Německé telecí plátky
Německé telecí plátky
Německý bramborový salát
Německý bramborový salát
Nemožná pohanka
Nemožná pohanka
  • Recepty.cz
  • Nekynutý závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact