• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nejlepší vánoční krůta
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší vánoční krůta

autor: Annie1412
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Pečení
    • 5
      kg krůta omytá,osušená,osolená
    • 3
      ks cibule oloupané,nakrájené na silnější kolečka
    • 1
      ks tymián nejlépe čerstvý velký svazek
    • 50
      g máslo změkklé
    • 600
      ml bílé víno - suché
    • 600
      ml vývar
    • 2
      lžíce rybízový džem
    • sůl
  • Nádivka
    • 2
      ks rohlík
    • sůl
    • petrželová nať
    • 120
      g máslo
    • muškátový oříšek
    • 1,50
      hrnek mléko polotučné
    • 3
      ks vejce
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
PEČENÍ
2
1. Troubu předehřejeme na 190°C. Nadzvedneme kůži u krku krůty a do otvoru napěchujeme nádivku. Do břišní dutiny dejte pár kousků cibule a bylinky, pak svažte nohy. Zbývající cibuli a bylinky rozprostřete na dno pekáčku a navrch položte krůtu. Prsa potřete máslem. Do pekáčku nalijete 300 ml vína, přikryjte alobalem a pečte 3,5 hodiny. Je-li třeba, podlévejte trochou vody.
3
2. Půl hodiny před koncem pečení odklopte alobal, krůtu znovu potřete máslem a dopečte dozlatova.
4
3. Krůtu vyndejte z pekáčku, ten dejte na plotnu, přilijte zbylé víno a zahřívejte, dokud se víno nezredukuje. Přilijte vývar, přiveďte k varu a nechte zhoustnout. Pak vmíchejte džem a dosolte.
5
NÁDIVKA
6
Asi 1 hodinu předem si dáme do mísy 2-3 rohlíky nakrájené na kolečka a zalijeme polotučným mlékem. Necháme rohlíky mlékem dobře nacucat.
7
Mezitím si v míse rozmícháme máslo se třemi žloutky, osolíme, opepříme. Dobře zamícháme a poté přidáme okapané rohlíky, znovu promísíme. Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh ze tří bílků s trochou muškátového oříšku. Dobře zamícháme a dochutíme solí, pepřem a petrželovou natí.
8
//Zdroj: Albert//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůta po americku

Krůta po americku

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Krůta na víně se zeleninou

Krůta na víně se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anička | 26. 12. 2012 17:12

    zřejmě se vloudila chybička u masla dat 120kg masla talk to by bylo trochu moc ne ???? ;-)

  • Iva | 26. 12. 2012 16:12

    Zdroj receptu a fotografie je Albert :-$

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Vánoce Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Cibule Krůta Máslo Mléko polotučné Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželová nať Rohlík Rybízový džem Sůl Tymián Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pivní salát

Pivní salát

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Avokádový salát

Avokádový salát

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
14
Žemlovka s tvarohem a jablky
Žemlovka s tvarohem a…
12
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz „Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

„Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí
Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí
Nejlepší vafle
Nejlepší vafle
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
Nejmilejší litá bublanina
Nejmilejší litá bublanina
Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
Nejrychlejší cukroví
Nejrychlejší cukroví
  • Recepty.cz
  • Nejlepší vánoční krůta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact